L'aler mallorquí Rudy Fernández ha donat un gran pas endavant en fitxar pels vigents campions de l'NBA, Dallas Mavericks. Allà intentarà rellançar una carrera una mica endormiscada després d'uns inicis prometedors als Portland Trail Blazers, l'equip que va donar-li l'oportunitat de jugar a la millor lliga del món i que ara abandona després de tres temporades.

El balear ha sortit molt beneficiat de la jugada a tres bandes entre Dallas, Portland i Denver Nuggets, ja que abandona un equip de la classe mitjana, acostumat a ficar-se en els 'play-offs'que són eliminats aviat, per arribar a un gran conjunt que, liderat per Dirk Nowitzki, acaba d'aconseguir el primer anell de la seva història.

A l'encreuament de traspassos, Dallas contracta el mallorquí i aconsegueix els drets sobre el finlandès Petteri Koponen; Portland fitxa Raymond Felton i els 'rookies' Jordan Hamilton i Tanguy Ngombo; i Denver es queda amb Andre Miller i amb una elecció de segona ronda en un futur 'draft'.

Després d'enlluernar a les files del Joventut de Badalona, l'equip en el qual va créixer des de les categories inferiors, Rudy Fernández va fer el salt a l'NBA a l'estiu de 2008 amb l'anell de jugador espectacular, sobretot després del memorable mat sobre Dwight Howard als Jocs Olímpics de Pequín que tanta repercussió va tenir als Estats Units.

En els seus tres anys a la franquícia d'Oregon, el balear ha estat un valuós 'sisè home' més que un protagonista, ja que ha viscut a l'ombra del seu company i gran estrella de l'equip, Brandon Roy. Amb tot, ha acumulat unes bones estadístiques: 9,1 punts, 2,5 rebots i 2,2 assistències en 24,1 minuts de joc en 218 partits.

Amb 26 anys, l'aler ha agafat el gran tren de la seva carrera, semblant al qual va passar per davant de Pau Gasol fa tres temporades a Los Angeles Lakers. És un equip campió i oblida una possible tornada a Europa que mai va negar, el jugador més 'americà' de la selecció espanyola té l'oportunitat ideal per reivindicar-se en la millor lliga del planeta.

Tot just conèixer-se el traspàs, Rudy va mostrar la seva alegria a través de 'Twitter'. "Gràcies a tots els aficionats dels Blazers per tot el seu suport aquests tres anys!! Estic molt feliç per anar al millor equip de l'NBA!!! Dallas!!!", va escriure exultant.