Fernando Alonso (Ferrari) afronta el Gran Premi d'Europa, vuitena prova del Mundial de Fórmula 1, decidit a estrenar el seu palmarès en el València Street Circuit, on mai ha brillat, i on Sebastian Vettel (Red Bull) torna a sortir com favorit. El bicampió del món mai ha tingut fortuna a la capital del Túria, però confia que el seu pas endavant a Mònaco sigui ratificat davant la seva afició amb una victòria que li permetria seguir amb opcions de lluitar pel títol.

De totes maneres, el vigent campió del món, Sebastian Vettel, torna a ser favorit a la recerca de la seva sisena victòria del curs. L'alemany té 60 punts de renda sobre Button, que es va enfilar a la segona plaça gràcies a la seva sorprenent victòria a Canadà. Vettel, a més, ja va vèncer a València la temporada passada i voldrà demostrar que no l'afecta la nova normativa de la FIA, que limitarà els difusors bufats. Així, no permetrà canvis en la cartografia del motor (el programa de gestió electrònica) entre qualificació i carrera, com estava autoritzat expressament fins ara. Juntament amb Vettel, els altres grans candidats seran els anglesos Lewis Hamilton i Jenson Button (McLaren), els únics que compten amb victòries aquest curs, a la Xina i Canadà, respectivament, i sense descartar a Mark Webber (Red Bull), tercer en la general.

Alonso va considerar ahir que seria "molt agosarat" pensar que pot aconseguir una victòria al circuit urbà de València. "Tant de bo puguem fer una bona carrera aquí, però pensar en la vitòria seria molt agosarat. No es pot arribar a cada carrera i vendre que guanyarem perquè en set carreres no ho hem fet. Red Bull ens ha tret una mitjana d'un segon per volta i en cada carrera diem que guanyarem, però després fem segon o tercer i és una decepció", va comentar.