El pilot italià Marco Simoncelli (Honda) ha aconseguit la 'pole' a la categoria de MotoGP del Gran Premi d'Holanda que ha tret per nou mil·lèsimes al nord-americà Ben Spies (Yamaha), mentre que Casey Stoner (Honda) sortirà tercer just davant de Jorge Lorenzo (Yamaha).

Amb la pista ja seca després de la humitat que van patir els pilots de 125cc, la graella de la categoria reina ha pogut rodar en plenitud de condicions i ha sigut Spies qui ha agafat el liderat. El nord-americà ha marcat el ritme durant la major part de la sessió, però Simoncelli, amb un temps d´1:34.718, l´ha superat per només nou mil·lèsimes i ha segellat la segona 'pole' de la seva carrera en MotoGP.

Lorenzo, rodant amb una nova moto blanca i vermella en homenatge als colors originals de Yamaha, que compleix mig segle al Mundial, ha marcat de prop el seu gran rival pel títol, Stoner, i sortirà des de la quarta plaça obrint una segona línia en la qual també estaran Andrea Dovizioso (Honda) i el britànic Cal Crutchlow (Yamaha).

Ni el balear ni l'australià s´han sentit còmodes en la qualificació, per la qual cosa hauran de treballar en la posada a punt dels seus respectius vehicles amb vista a una carrera que es preveu molt igualada aquest dissabte. Pitjor encara li han anat les coses a Valentino Rossi, que segueix sense aixecar el cap i ha tornat a rodar lluny dels líders de la cursa.

Pel que fa a la resta d'espanyols, Héctor Barberá (Ducati) sortirà tretzè, un lloc per davant d'Álvaro Bautista (Suzuki), mentre que el manresà Toni Elías (Honda) no ha pogut passar de la setzena plaça després de patir una caiguda que l´ha obligat abandonar la tanda a set minuts que acabés.