L'espanyol Maverick Viñales (Aprilia) ha estat el més espavilat dels pilots quan ha començat a ploure i ha fet la suficient estirada al capdavant de carrera com perquè quan la direcció de carrera ha aturat el Gran Premi d'Holanda de 125 cc que s´ha disputat al circuit d'Assen (la Catedral) ningú li pogués arrabassar la segona victòria de la temporada.

A la sortida, el més ràpid ha estat l'autor del millor temps d'entrenaments, el mateix Viñales, que es va portar després de la seva estela a l'espanyol Efrén Vázquez (Derb), seguit pel francès Johan Zarco (Derbi ) i el també espanyol Luis Salom (Aprilia), que aquí a Assen ha aconseguit el seu millor resultat d'entrenaments al campionat del món.

Abans que conclogués el primer gir or espanyol, Sergio Gadea (Aprilia), company d'equip de Viñales i que sortia de la segona línia amb el sisè millor temps, s´ha posat al capdavant de la carrera en un espectacular avançament a tres pilots de manera consecutiva.

Però la carrera no havia fet res més que començar i un grup de fins a catorze pilots, amb sis espanyols entre ells, ha lluitat fins a l'últim mil·límetre per la posició, de manera que la prova ha viscut moments espectaculars, amb canvis de líder constants a cada gir .

En el sisè gir s´ha produït al primer tall en aquest nodrit grup, del qual s´han destacat l'alemany Sandro Cortese (Aprilia), el francès Zarco i Gadea, que han deixat a poc més d'un segon a la resta d'integrants del grup, del qual tiraven els espanyols Vázquez, Viñales (que ha enganxat un gir després amb el trio davanter) Salom i Faubel.

En aquest mateix gir s´ha produït la retirada per caiguda d'Adrián Martín (Aprilia), qui s´ha emportat l'holandès Jasper Iwema (Aprilia).

La falta d'entesa en el grup de cap ha propiciat que alguns dels pilots que s'havien quedat endarrerits, com en el cas de Luis Salom, Danny Kent i Efrén Vázquez, acabessin "enganxant" novament a la lluita pel podi.

Una volta després, en la dotzena volta, la pluja ha començat a fer acte de presència a poc a poc i els primers dubtes han sorgit entre els integrants del grup de cap, del qual s´ha destacat sense por Maverick Viñales, mentre que Sandro Cortese i Sergio Gadea han aixecat la mà al seu pas per meta avisant a l'organització que les condicions de la pista empitjoraven.

Era imminent la detenció de la carrera, però amb el reglament a la mà s'han de complir els dos terços de carrera perquè la mateixa pugui ser donada per vàlida i no s'hagi de fer una segona sortida, de manera que la direcció de carrera ha aguantat al màxim per arribar a les catorze voltes completes i quan tot just vuit pilots havien passat per la línia d'arribada del quinzè gir però tots havia completat l'anterior, ha aparegut la bandera vermella.

Així, Maverick Viñales s´ha fer amb la seva segona victòria de la temporada, després de l'aconseguida a Le Mans (França), acompanyat al podi per Luis Salom (Aprilia), que ha aconseguit el seu primer podi en el campionat del món després de protagonitzar també el seu millor resultat d'entrenaments, amb l'altre pilot de l'escuderia de París Hilton, Sergio Gadea, en el tercer esglaó del podi, amb Efrén Vázquez a la setena plaça i Héctor Faubel desè.

També ha entrar en els punts, en la quinzena plaça, Alberto Moncayo (Aprilia), mentre que s´han quedat fora José Rodríguez i Joan Perelló, tots dos amb Aprilia, que han estat 21 i següent.