Viñales va tornar a dalt de tot del podi després d'una demostració de pilotatge, però sobretot, intel·ligència. Si el rosinc ja llueix dues victòries mundialistes al seu palmarès és perquè ahir, a La Catedral d'Assen (Holanda), el del Blu:sens by Paris Hilton va saber entendre millor que ningú el guió de la cursa i va anticipar-se a la resta amb una estrebada en els últims minuts per separar-se dels seus rivals abans que els comissaris holandesos fessin onejar les banderes vermelles que posaven punt i final a la cursa pel perill de la pluja. Ara, Maverick, ja ocupa el cinquè lloc de la classificació general, a menys de trenta punts del líder, Nico Terol, que ahir no va participar per una lesió al dit.

Dels errors se'n ha d'aprendre. I, sens dubte, Viñales aprèn a tot drap. En la darrera prova, a Silverstone, la pluja va deixar-lo sense premi quan rodava en posicions de podi. El gironí es va precipitar i la seva Aprilia va acabar a la grada. Ahir, l'altempordanès va demostrar que aquesta lliçó ja la té apresa. El pilot de moda de la categoria sortia des de la pole i quan va arribar al revolt d'Haarbotch mantenia aquest primer lloc. El gironí feia la viu-viu mentre un plugim fi deixava la pista relliscosa. Rere seu, el basc Efrén Vázquez (Derbi), el francès Johan Zarco (Derbi) i el mallorquí Luis Salom (Aprilia) se situaven al seu rebuf. Però el pilot, liderat per un agressiu Sergio Gadea (Aprilia) va posar-se el ganivet entre les dents i, de mica en mica, el gironí va perdre posicions. Gadea va situar-se líder mentre catroze pilots s'aplegaven en pocs metres, fet que va provocar un constant intercanvi de posicions amb avançaments espectaculars i arriscats. Sis voltes més tard, Sandro Cortese (Aprilia), Zarco i Gadea s'escapaven de la resta mentre Viñales queia al setè lloc. En aquesta autèntica batalla, les úniques baixes van ser Adrián Martín (Aprilia) i Jasper Iwema (Aprilia) després d'una topada.

Però l'asfalt no donava confiança als pilots, i el trio capdavanter no podia escapar-se dels seus perseguidors, així que Salom, Kent i Vázquez es van afegir a la lluita per la victòria. Viñales s'havia dosificat per evitar incidents i a l'espera d'una possible neutralització per part dels comissaris. Però el gironí va advertir que aviat es complirien els dos terços de la cursa i, si apareixien les banderes vermelles, la prova no es reprendria. Així que va serrar les dents i va donar-ho tot mentre la pluja era cada vegada més present. El rosinc va contactar de seguida amb Zarco, Cortese i Gadea i va tardar només un parell de revolts a desfer-se d'ells. Aleshores, a un ritme d'un segon més ràpid per volta es va anar escapant fins fregar els tres segons de marge mentre Cortese i Gadea feien gestos als comissaris perquè aturessin la prova. La cursa va ser neutralitzada, però Viñales ja tenia la seva segona victòria al sac. Per si no fos poc, també va apuntar-se la voltà ràpida a la cursa, un altre èxit que tenia pendent.