El Girona ja coneix tots els rivals amb qui s'haurà d'enfrontar la temporada vinent. La Segona Divisió A 2011-12 va quedar perfilada definitivament ahir amb els ascensos d'Alcoià i Guadalajara. Ambdós conjunts s'afegeixen a Múrcia i Sabadell i completen una categoria de plata que tindrà en el Deportivo de la Corunya un rival a batre. Els gallecs, baixats de Primera Divisió intentaran tornar a la màxima categoria a la primera per no repetir les experiències del Reial Societat o el Betis, que s'hi han hagut d'estar mes d'un any. Amb el Deportivo també tornen a Segona A l'Hèrcules i l'Almeria, un i set anys després de pujar. Menció especial per al Guadalajara que debutarà a la categoria després de la remuntada èpica d'ahir a Miranda de Ebro. Els manxecs havien perdut 0-1 a l'anada a casa i ahir perdien a la segona part per 1-0. Una badada defensiva i un gol de penal al minut 85 van desfermar l'eufòria al bàndol visitant i van sotmetre l'estadi d'Anduva a la depressió absoluta.

Tres anys després del retorn a Segona A, el Girona encara la temporada amb incògnites però amb la il·lusió del missatge ambiciós del propietari Josep Delgado. L'objectiu no és ni molt menys pujar a Primera. La intenció és fer un salt de qualitat a la plantilla i deixar de mirar d'entrada les posicions de descens per, si es pot, pujar al carro d'equips que lluitaran per la promoció. Amb Raül Agné a la banqueta, els gironins hauran de visitar estadis desconeguts des del retorn a Segona A. És el cas del Juegos Mediterráneos d'Almeria, -els andalusos van fer oficial ahir que Lucas Alcaraz és el nou tècnic- o Riazor o la Nova Creu Alta. Dos camps de Primera Divisió que juntament amb la Nova Creu Alta, el Collao i el Pedro Escartín, el Girona no ha trepitjat mai en aquesta etapa recent a la divisió de plata.

De totes les ciutats amb equips a Segona A, Girona serà la sisena amb menys habitants. Per darrere de Girona només hi figuren Sòria, Osca, Vila-real, Alcoi i Guadalajara. La més petita és Sòria, que no arriba als 40.000 habitants.