La selecció espanyola Sub-21 s'ha proclamat campiona d'Europa de la categoria després de vèncer a la final a Suïssa (0-2) en un partit dominat de principi a fi pel conjunt espanyol, que accedeixin als JJOO de Londres per la porta gran.

Amb el bitllet per als Jocs Olímpics de Londres a la butxaca, els dos equips van sortir més tranquils de l'habitual per tractar-se d'una final i van disposar les seves millors armes sobre el terreny de joc d'Aarhus (Dinamarca), ciutat on fa quatre anys va canviar el rumb del futbol espanyol amb l'anomenat naixement del 'tiki-taka'.

Després d'uns minuts de tempteig, a poc a poc es va anar imposant l'estil de toc del combinat espanyol, amb Thiago, Ander Herrera i Mata molt participatius en el joc.

Malgrat tot, encara que Espanya va tenir dos acostaments a la meta suïssa, el primer xut amb cert perill va córrer a part del combinat helvètic. Afortunadament, el dur xut de Shaqiri el va rebutjar De Gea de punys.

Abans del gol, Espanya va avisar amb un xut llunyà de Thiago que va fregar el pal esquerre de la meta de Sommer. Després d'això, un centre mesurat de Didac al centre de la zona va trobar el cap d'Ander Herrera per obrir el marcador. Era el primer gol que rebia Suïssa en tot el torneig.

Thiago es corona amb el gol del torneig

Després del descans, el conjunt suís va canviar l'estil de joc amb l'entrada de Gravranovic i Abrashi. L'equip va pressionar molt més amunt i va imprimir una velocitat més al joc.

La trobada es va trencar, amb una Suïssa que es va bolcar a la recerca del gol de l'empat, mentre que Espanya es dedicava a tocar i refredar el partit.

Malgrat el pas endavant que va donar el combinat helvètic, David De Gea penes va tenir feina. L'ocasió més clara de la trobada per als suïssos va ser un cop de cap de Klose, el central, que va marxar fora per centímetres.

Dos minuts després de l'ocasió suïssa, el migcampista del FC Barcelona, Thiago Alcántara, es va coronar una de les majors promeses del futbol mundial. Després d'un torneig magnífic, tant en el col.lectiu com en l'individual, l'hispà-brasiler va anotar un gran gol per emmarcar i assegurar la victòria espanyola.

Va ser un cop franc situat a més de 35 metres. Thiago va veure avançat a Sommer i va connectar un míssil que es va colar a mitja alçada. Un golàs que passarà a la història de les finals.

Es tracta de la tercera Eurocopa Sub-21 de la història d'Espanya, després de les aconseguides el 1986 i 1998. El futbol espanyol passa el millor moment de la història després dels èxits de l'Eurocopa i el Mundial absoluts i aquesta Euro Sub-21. A més aquest títol permetrà a Espanya accedir per la porta gran als Jocs Olímpics de Londres.