La millor temporada de la història de la UE Sarrià ha estat a punt d'acabar en tragèdia després que el club gironí hagi hagut de trobar a correcuita un club amb qui intercanviar-se la plaça de Divisió de Plata a la qual van renunciar. En cas de no haver-ho aconseguit, el Sarrià estava amenaçat de descendir administrativament dues categories (hauria passat a militar a Lliga Catalana), com a càstig per no haver-se volgut fer càrrec dels drets esportius que li havien correspost després de guanyar-se l'ascens a la segona divisió de l'handbol espanyol.

Inicialment a Sarrià pensaven que informant a la Federació de la renúncia n'hi havia prou, i que a partir d'aquí ja els facilitarien un lloc a Primera Nacional, la lliga on històricament ha militat el club i on continuarà jugant. La sorpresa va ser, però, quan des de Madrid van advertir al Sarrià que si renunciava el baixarien dues categories i hauria de militar a Lliga Catalana. "Ràpidament ens vam posar a buscar algun equip de Primera Nacional que es volgués canviar la plaça amb nosaltres i finalment vam aconseguir-ho amb l'Atlético Novás gallec", explicava ahir el president Josep Arroyo. La data límit per formalitzar l'acord era el 30 de juny, però tot va quedar solucionat dilluns, quan els directius del Novás van venir a Girona per certificar tots els acords davant notari. Trobar algú que es vol?gués fer càrrec de l'ascens a Divisió de Plata no va ser gens fàcil, fins i tot, a pesar del suport de la Federació Catalana. Abans que el Novás acceptés, molts altres clubs havien dit que "no", entre ells el Calvo Xiria, un dels clubs que va disputar la fase d'ascens i va quedar eliminat.

L'Atlético Novás és un club de la localitat gallega d'O Rosal que finalment va acceptar cedir el seu lloc a Primera Nacional al Sarrià i fer ells el salt a Divisió de Plata. Tota la documentació ja està entregada també a la Federació Espanyola i, finalment, només haurà quedat tot en un ensurt. Arroyo continua treballant amb la planificació esportiva de la temporada a Primera Nacional i pendent que la setmana que ve o l'altra ja es publiqui el calendari de competició de la lliga 2011/12.

La temporada 2010/11 passarà a la història del Sarrià pels èxits aconseguits no només amb el primer equip, sinó també amb els altres sèniors. El filial militarà el curs que ve a Lliga Catalana i el tercer equip ho farà a Tercera preferent després d'haver assolit tots dos ascensos esportius. En cas que el primer equip del Sarrià hagués hagut de baixar administrativament, els seus dos altres equips vinculats també ho haurien fet.