Zan Tabak serà el proper entrenador del Sant Josep. Les converses entre les dues parts fa dies que estan molt ben encaminades i, a mitjans de la setmana vinent, quan el president Francesc Ferroni torni d'un viatge personal, es farà oficial la incorporació de l'expivot com a substitut de Ricard Casas. Tabak viurà a Fontajau la seva estrena com a primer entrenador, després de quatre anys com a ajudant del català Joan Plaza a Madrid i Sevilla, amb l'objectiu de fer-se un nom a les banquetes i encetar una carrera com a tècnic equiparable a la seva llarguíssima trajectòria com a jugador. Aquesta "ambició" per créixer com a entrenador, i el fet que entri en els paràmetres econòmics del Sant Josep, és el que ha convencut el club gironí, que el té com a primera opció sobre la taula des d'abans que acabés la temporada. A Girona no es va veure mai clara la continuïtat de Ricard Casas, en considerar que la seva gran temporada li obriria moltes portes, i l'entorn de Zan Tabak ja es va deixar caure per Fontajau per veure en directe els últims partits del "play-off" contra el Burgos des de la llotja. A partir d'allà l'acord ha estat més o menys ràpid i, amb els darrers dubtes econòmics i burocràtics solucionats, Zan Tabak (Split, 1970) serà el nou entrenador del Sant Josep la propera setmana.

Arribats a la decisió final dels gestors del Sant Josep, que comptarà amb el patrocini del Girona FC dues temporades més, queda el dubte per resoldre si el club no podria haver esgotat les opcions de retenir Ricard Casas. El flamant nou ajudant de Sergio Scariolo a la selecció espanyola no té fàcil reubicar-se a l'ACB, tot i l'interès d'alguns clubs, i mai havia tancat la porta a la seva renovació. "El primer que vol un entrenador és tenir feina", apuntava en una entrevista a Diari de Girona pocs dies després del final de la temporada. A Fontajau, però, veien a Casas volant cap a l'ACB com a premi a la seva gran temporada i, des de fa molt temps, ja havien situat Zan Tabak el primer de la llista. La incorporació de Casas al grup de treball de Sergio Scariolo a la selecció espanyola tampoc ha estat ben vista a Girona, perquè des de Fontajau no es volia que el tècnic no fes la pretemporada completa. Això, i que econòmicament Tabak entra dins la nova política econòmica del club (30% menys de pressupost), han acabat fent decantar Ferroni i companyia per la que sempre ha estat la seva primera opció des que van creure que la continuïtat de Ricard Casas era complicada.

Com a entrenador, Zan Tabak ha estat ajudant de Joan Plaza, tant al Madrid com al Cajasol, mentre que com a jugador té una llarga experiència professional. Els seus inicis van ser a la mítica Jugoplastika d'Split on, seguint els passos de Toni Kukoc i Dino Radja, també va captar l'atenció de les franquícies NBA. Houston el va escollir en el draft del 1991, però abans de fer el salt va jugar un parell de temporades a Itàlia. Ja als Estats Units va jugar sis temporades a la NBA entre Houston, Toronto, Boston i Indiana. El seus darrers equips van ser l'ACB (Madrid, Joventut i Unicaja) i en el seu palmarès destaca una anella de la NBA (Houston, 2005), una plata olímpica i tres Eurolligues.