Un negoci rodó. Només així es pot qualificar l'operació que el Girona ha fet amb Ranko Despotovic. El davanter serbi passarà a formar part de la història del club amb lletres d'or no només pel seu brillant rendiment esportiu (18 gols) sinó també per 700.000 euros que deixarà a la caixa del Girona. I és que, tal com avançava ahir Diari de Girona, Despotovic ha estat traspassat a l'Urawa Red Diamonds japonès a canvi de 700.000 euros. Una xifra, altíssima tal i com està el mercat actualment, que converteix inevitablement el serbi en el traspàs més car que ha fet mai el Girona en tota la seva història i que suposa una entrada de diners molt benvinguda a la caixa del club.

Despotovic té previst arribar avui al país nipó per passar la revisió mèdica i signar el seu nou contracte. En aquest sentit, tant el president Ramon Vilaró, com el director general Quim Torrecillas van destacar la ""generositat" de Despotovic, que ha renunciat al 15% del traspàs que li corresponia per conveni a més a més de renunciar al sou del mes de juny perquè, com que estava sancionat, no va jugar cap partit amb el Girona. "En tots els anys d'història mai havíem venut un jugador per aquest preu" deia el president, que feia un repàs a la història del club per valorar l'èxit de l'operació. "Hem tingut jugadors olímpics com Isidre Sala o Pla i no hem vist ni un duro per ells. Per en Narcís Julià tampoc vam fer gaire res i per en Geli, només 100.000 pessetes", recordava. Vilaró confia que algun dia "sigui el Girona qui pagui 100 milions de pessetes" per un futbolista.

El Girona va explicar que l'operació havia estat molt ràpida i, després de descartar una oferta de 250.000 euros de l'Estrella Roja, els representants del jugador van rebre l'interès de Zelko Petrovic, entrenador de l'Urawa que havia vist en directe Despotovic amb la selecció sèrbia en l'amistós a Corea. "Han estat unes negociacions ràpides i dures", deia Torrecillas, que recordava que "quelcom estem fent bé a Girona si part del cos tècnic de l'any passat és al Barça, l'entrenador de porters a l'Espanyol i ara venem un jugador per aquesta xifra". Vilaró i Torrecillas van subratllar el mèrit de Xavi Julià en l'operació. "Ha estat una gestió modèlica. El va dur de Múrcia a cost zero i el venem per 700.000 ?". Sobre això, Julià va repartir mèrits a tota la seva àrea i el cos tècnic. "És un traspàs històric i aquesta és la línia a seguir", deia el director esportiu en referència a la política de fitxar jugadors joves i vendre'ls. "Seria molt positiu poder-ho fer cada dos anys", afegia. Julià va deixar clar que el Girona no es tornarà boig i que, tot i admetre que el club sí que podia pagar traspàs per fitxar algun jugador, "l'operació es faria sempre entre les possibilitats del club". Això sí, es tractaria d'un futbolista "jove, amb projecció i amb possibilitats de vendre".