Mesos i mesos de picar pedra han donat els seus fruits. El Girona, finalment, comptarà amb un filial aquesta temporada. Ho va fer oficial ahir el club de Montilivi, en comunicar públicament la compra del Riudellots (campió el curs anterior del grup 17 de la Segona Regional), per la qual cosa el segon equip blanc-i-vermell militarà a la Segona Catalana. Ja fa temps que s´havia anunciat, per activa i per passiva i en boca de diferents personalitats del club, que la intenció del Girona per aquest curs que tot just s´enceta era la de poder comptar amb un filial que es convertís en la punta de l´iceberg del futbol base blanc-i-vermell. Aquest darrer esglaó, absent aquestes últimes temporades, serà una realitat després que el Girona hagi arribat a un acord per adquirir el Riudellots. La plaça del que va ser campió del seu grup de la Segona Regional l´ocuparà a la nova Segona Catalana el filial blanc-i-vermell. El nom amb què competirà està per definir.

Malgrat complir-se una de les voluntats que el club ha perseguit en els darrers mesos, les intencions inicials no s´ha cobert del tot, ja que la direcció esportiva confiava a tenir un segon equip «com a mínim, a la Primera Catalana». No obstant, la despesa que suposava comprar la plaça o fer front als deutes que arrosseguen equips de categories superiors han fet decantar el club català per l´opció del Riudellots.

El nou filial, que disputarà els seus partits a Girona, es veurà les cares amb conjunts de la mida del Blanes (descendit de la Primera Catalana); Banyoles, Cassà i Palafrugell (reubicats des de la Regional Preferent); Anglès i Roses (campions dels seus grups de Segona Regional); i Besalú, Bisbalenc, Quart, l´Escala, Camprodon i Ripoll, entre aquells que s´han resituat procedents de Primera Regional.