La selecció d'Argentina ha salvat un empat (1-1) davant Bolívia en el partit inaugural de la Copa Amèrica, que s´ha disputat aquest divendres a l'estadi de Ciutat de la Plata, gràcies a un gran gol del davanter de l'Atlètic de Madrid Sergio 'Kun 'Agüero a falta de 15 minuts per al final de la trobada.

Els argentins s´han vist sorpresos per la selecció boliviana que, amb un plantejament atrevit, ha aconseguit aguantar en la primera part els centelleigs de Leo Messi, per al començament de la segona avançar-se i provocar el pànic a la selecció a priori favorita per recollir el testimoni del Brasil com a campió del continent americà.

Així, i després d'un primer acte sense gran espectacle, als dos minuts de la represa, el migcampista Edivaldo Rojas va ficar el taló per rematar un córner al primer pal i posar per davant en el marcador a Bolívia, no sense la col·laboració del valencianista Éver Banega, que no va encertar a rebutjar la pilota al pal.

Amb el gol, i un Messi que va ser esvaint a poc a poc en el camp fins a gairebé desaparèixer, Argentina va intentar solucionar la papereta amb més cor que cap. No obstant això, el joc de l'amfitriona no era fluid i les pilotes no arribaven a la davantera.

Va ser llavors, a falta de 15 minuts per al final de partit, quan Agüero va evitar una nit negra per als seus. El matalasser butlletí a la perfecció una pilota a l'àrea per posar el 1-1 final. Ara hauran d'esperar al partit d'aquest dissabte entre Colòmbia i Costa Rica per saber la seva posició en el Grup A del torneig.

Per la seva banda, el davanter de la selecció argentina Lionel Messi ha demanat "tranquil·litat" després de l'empat (1-1) amb Bolívia en el partit inaugural de la Copa Amèrica que organitza el seu país ja que, tot i no ser l'esperat, no poden tornar bojos, encara que sí que va reconèixer que ara hauran de guanyar "els dos partits que queden" a la primera fase.

"Ara, més que mai, tranquil·litat. Tot i que no és el que esperàvem, no ens podem tornar bojos", va assenyalar el culer en declaracions a Reuters, recollides per Europa Press. "Cal guanyar els dos partits que ens queden", ha afegit.

El jugador del FC Barcelona va tenir un partit complicat ja que els bolivians van fer un ferri marcatge sobre els seus moviments. "Crec que avui es van adonar i li van posar un jugador enganxat. Jo ho vaig viure, i és molt difícil jugar així", va manifestar l'autor del gol argentí, Sergio 'Kun' Agüero.