El pilot australià de MotoGP Casey Stoner (Honda) s'ha fet amb la 'pole' del Gran Premi d'Itàlia en una sessió de qualificació marcada per la pluja, mentre que el nord-americà Ben Spies (Yamaha) i l'italià Marco Simoncelli (Honda) sortiran al seu costat en la primera línia de graella i l'espanyol Jorge Lorenzo (Yamaha) sortirà des de la cinquena posició.

Les fortes precipitacions que van colpejar tota la sessió penalitzar en alguns dels aspirants a la victòria a Mugello. Lorenzo, que havia estat el més ràpid durant tota la jornada, va preferir no arriscar quan la pluja es va intensificar i això ho va aprofitar Stoner per batre el rècord del circuit a falta de 39 minuts per al final - rècord que havia marcat Lorenzo en els últims lliures, superant al seu torn la marca de Rossi el 2008.

A falta d'onze minuts, tots els pilots es van retirar a boxes i només els més intrèpids van sortir a provar les seves motos en vistes a que la pluja torni a fer acte de presència durant la carrera de diumenge. El primer que va arriscar va ser l'italià Valentino Rossi (Ducati), que va sortir a vuit minuts per al final de la qualificació per provar els pneumàtics d'aigua.

Al costat de Lorenzo, en la segona línia sortiran l'italià Andrea Dovizioso (Yamaha), quart, i el nord-americà Colin Edwards (Yamaha), que va aconseguir el sisè millor temps.

Més complicat ho tindrà el català Dani Pedrosa (Honda) que sortirà des de la tercera línia, entre l'anglès Cal Crutchlow (Yamaha) i el nord-americà Nicky Hayden (Ducati). Per la seva banda, Héctor Barberá (Ducati) encapçalarà la quarta línia al costat de Rossi i Álvaro Bautista (Suzuki) intentarà la remuntada des de la cinquena fila. El pilot manresà Toni Elías (Honda) ha patit força amb la pluja i ha quedat en la posició número setze en la graella de sortida de la categoria de MotoGP del Gran Premi d'Itàlia.