El tennista serbi i nou número 1 del món, Novak Djokovic, va tornar a arrabassar (4-6, 1-6, 6-1, 3-6) un títol al manacorí Rafa Nadal aquest 2011, per a així conquistar el seu primer torneig de Wimbledon, tercer Gran Slam de la seva carrera, en un partit en el qual el balcànic va tornar a ser superior al manacorí. El de Belgrad va conquistar el seu tercer gran i el vuitè títol de 2011 amb la qual cosa lluirà passa a encapçalar el rànquing ATP per primer cop a la seva carrera. Per la seva part Nadal, campió en 2010, veu esfumar-se la possibilitat d'igualar els onze títols de Grand Slam de dues llegendes com Rod Laver i Bjorn Borg, a més de no sumar el seu tercer doblet Roland Garros-Wimbledon.

Dues vegades sobre pista dura, Indian Wells i Miami, dues vegades sobre terra Madrid i Roma, i ara sobre herba de l'All England Club, Nole torna a vèncer Nadal el 2011. El serbi es reafirma en el seu paper de bèstia negra d'un tennista cridat a ser el millor de la història, però que a partir d'ara haurà de buscar la manera de batre a un rival que sembla tenir-li agafada la mesura. El clàssic del tennis mundial, almenys aquest any i amb el permís de Roger Federer, va començar fidel a les seves expectatives. Malgrat que l'escalfament en tennis és un exercici tranquil, en cuanto va començar el primer set, les pilotes van córrer per la pista a velocitat vertiginosa. Nadal i Djokovic s'envaven míssils l'un a l'altre, i tots dos deixaven les seves empremtes per tota l'herba. Sense por de Djokovic, el mallorquí responia amb la mateixa força o més gran els atacs del seu rival i amb un desplegament físic que no donava una bola per perduda. Potser Nadal va perdonar després d'un gran començament al qual només li va faltar el break i Djokovic, amb quelcom de fortuna es va apuntar el primer set. El de Belgrad havia greixat a poc a poc la màquina i estava disposat a fer més mal a Nadal. En el desè joc, Rafa servia per posar el 5 iguals, però Djokovic, que ja té cap per saber quan el moment és important, va atacar i va forçar l'error del seu rival (2-0).

Nadal encara estava viu, i en el tercer set ho va demostrar. Per fi, el break va arribar a favor del mallorquí, en el segon joc, i l'avantatge va donar ales al nou número dos del món per a, almenys, posar nerviós el serbi (1-6). No obstant això, l'estratègia de Djokovic, especialista a aparèixer i desaparèixer en els partits, es va veure de seguida. El serbi va reservar forces en el tercer acte, per tornar a aparèixer amb força en el quart, a la fi l'últim. Nadal va intentar espantar el seu malson serbi a l'herba per adjudicar-se el seu tercer Wimbledon, però no va poder.