Ion Vélez. Un davanter navarrès de 26 anys i que, en les últimes cinc temporades, ha estat alternant el primer equip de l'Athletic de Bilbao amb cessions a Segona A (Hèrcules i Numància) és l'escollit per Raül Agné per liderar una davantera renovada arran de la marxa de Despotovic, Peragón i Kiko Ratón. El club de Montilivi ja ha fitxat Gaizka Saizar, Benja i l'ara lesionat Javi Acuña, però el punta que tenen el cap els responsables tècnics per liderar l'atac gironí és Ion Vélez. La desvinculació del davanter de l'Athletic de Bilbao, té contracte però Marcelo Bielsa no compta amb ell, és el darrer obstacle perquè Vélez aterri a Montilivi. Al Girona s'estava ahir pendent del telèfon esperant el vistiplau definitiu, amb l'esperança que el jugador pogués arribar a Navata aquest mateixa cap de setmana, però els representants del davanter nascut a Tafalla seguien parlant amb l'Athletic. Tocava esperar, però amb el convenciment general que l'operació no era qüestió de dies, sinó simplement d'hores.

Ion Vélez mantenia les il·lusions de seguir a San Mamés, però l'arribada del xilè Marcelo Bielsa a la banqueta de l'Athlètic no ha deixat marge per a l'esperança al davanter i a set jugadors més que tenien contracte amb els biscaïns. Els descartats per Bielsa treballen al marge. Cap dels vuit va anar a la concentració de pretemporada a Oliva (València) i, després de treballar aquest dies a Lezama, Vélez i els seus set companys van veure dijous com el gruix de la plantilla tornava a Bilbao per entrenar, també a Lezama però en un horari diferent del seu, i marxar ahir cap a Anglatera per jugar un torneig triangular contra el Southampton i el Werder Bremen. En la mateixa situació que Ion Vélez es troben Koikili, Díaz de Cerio, Urko Vera, Iñigo Pérez, Cerrajeria, Balenziaga i Iban Zubiaurre. La majoria tenen ofertes, principalment d'equips de Segona A, però com en el cas d'Ion Vélez el seu lligam contractual amb l'Athletic i les notables fitxes que tenen alguns fan molt complicada la seva sortida.

Un jugador capaç de jugar 28 partits de lliga a Primera Divisió amb l'Athletic de Bilbao, com va fer Ion Vélez la temporada 2008/9, ha de tenir arguments per destacar a Segona Divisió A i això és el que pensen Raül Agné i companyia a Montilivi. Vélez no s'ha acabat de fer un lloc a la primera plantilla dels bascos, però tot i els seus pobres números de l'any passat (en què Caparrós no hi comptava i va acabar marxant cedit al Numància) és un davanter amb marge per explotar. Va debutar a Primera Divisió el 2007 quan, en el seu primer any al club biscaí, alternava el filial amb el primer equip. La temporada abans havia sobresortit a Segona B amb el Barakaldo (32 partits i 12 gols) en un explosió que li va valer fitxar per l'Athlètic. En el seu primer any a La Catedral va alternar el filial amb el primer equip (els 9 partits esmentats), mentre que la temporada següent arribaria la primera cessió a un Segona Divisió. Seria l'Hércules on Ion Vélez va jugar-hi 20 partits (5 gols). Un any de cessió i torna a Bilbao, ja amb contracte amb el primer equip, i viu la seva millor temporada professional. És la 2008/9, en què juga 2 partits, però a partir d'aquell any la Primera Divisió es comença a apartar del camí del davanter nascut el 1985 a Tafalla. Les dues temporades següents, Ion Vélez forma part de la primera plantilla de l'Athletic de Bilbao, però Joaquín Caparrós només el fa jugar 2 partits un any i 5 l'altre. I la temporada passada encara li va anar pitjor perquè Ion Vélez no juga ni un sol minut fins que al mercat d'hivern marxa cedit al Numància on Juan Carlos Unzué li va donar 18 partits en una volta.