En la celebració del centenari del Hadjuk Split, el FCBarcelona ha sumat un empat sense gols en la seva estrena de la pretemporada, en una trobada en què Pep Guardiola ha utilitzat a un bon nombre de jugadors del filial. Sense Xavi, Piqué, Pedro i Puyol, que es van quedar a casa, i amb Messi i el nou fitxatge, el xilè Alexis Sánchez, de vacances, el primer partit de la pretemporada no tenia pinta de que anava a donar molt de si, tal i com ha passat.

Tot i jugar amb sis futbolistes del primer equip de sortida i que el rival, el Hadjut Split, està més rodat i ja ha disputat un partit de la lliga croata, el futbol del Barça ha estat present des del primer minut.

De sortida, Guardiola va posar a Valdés, Andreu Fontàs, Thiago Alcántara, Keita, Afellay i Vila del primer equip. Van completar el primer onze cinc jugadors del filial: els carrilers Dalmau i Lobato, el central Armando, el medi Jonathan dos Santos i el davanter Carmona.

Sota la batuta de Thiago, el desbordament d'Afellay i les rematades de Villa, el Barça ha portat la iniciativa durant tota la primera part. Un xut de Villa que ha arribat al pal esquerre de la meta de Subasic (m.17) ha estat la millor opció per a l'equip català, mentre que Víctor Valdés ha evitat el gol dels croats en salvar un u contra u davant Tomasov al minut 26.

Un remat d'Afellay (m.23) i dues noves opcions per mitjà de Villa, el més incisiu dels blaugranes, ha acostat el gol per als de Guardiola, encara que la jugada més espectacular ha estat una acció de Thiago Alcántara, a la vora del descans, que ha solucionat el porter croat amb una bona intervenció.

En el segon temps, Guardiola ha canviat a tot l'equip, mantenint la mateixa proporció entre jugadors de la primera plantilla i del filial. El seu equip ha jugat millor a futbol, però paradoxalment ha tingut menys ocasions de gol.

Iniesta ha dirigit les operacions i el davanter centre del filial Jonathan Soriano ha estat la referència en atac. El Barça ha tingut tres ocasions clares en el primer quart d'hora, dos de Jeffren Suárez i una altra de Soriano, qui no ha pogut batre el meta croat després d´una bona passada d'Iniesta.

Els croats, que han introduït menys canvis en el seu equip, cada vegada han tingut menys la pilota amb el pas dels minuts. No obstant això, una falta llançada per Vukovic s´ha enverinat en rebotar a la barrera i Pinto ha salvat la situació (m.48) en una de les millors ocasions del partit.

Amb el pas dels minuts, el partit ha perdut en intensitat. El Barça, tot i dominar el joc, tot just ha arribat a la meta contrària i quan ho ha fet, com en una bona acció de Jeffren, aquest no ha estat encertat.

Al final, els croats han obtingut el que perseguien: no perdre davant un campió d'Europa menor. El Barça ja mira als pròxims compromisos: la Copa Audi a Alemanya (dimarts i dimecres de la setmana) i l'inici de la gira nord-americana a partir del cap de setmana que ve.