El FC Barcelona ha confirmat la marxa del davanter Bojan Krkic a l´AS Roma italiana en una operació que comportarà un ingrés de 12 milions d'euros a les arques blaugrana i amb una opció de recompra per 13 milions d'euros executable al final de la temporada 2012/13.

Finalment, després de diverses setmanes de negociació, s´ha confirmat la venda del davanter de Linyola a l'equip de l'exblaugrana Luis Enrique una vegada el FC Barcelona s'ha fet amb els serveis de l'internacional xilè Alexis Sánchez.

La clàusula de recompra és obligatòria per al FC Barcelona i a exercir el juny del 2013, d'aquí a dues temporades, el que significa que no podrà repescar ni abans ni després d'aquesta data. Això sí, la Roma es guarda la possibilitat de bloquejar la recompra abonant 28 milions d'euros extres al Barça, el que comportaria un traspàs total de 40 milions.

Bojan es va del Barça molt jove -complirà 21 anys el pròxim 21 d'agost- però després d'haver disputat quatre temporades completes en el primer equip. Deixa la casa de tota la seva vida sense haver pogut triomfar al club que el va veure créixer i a la recerca d'una oportunitat fora que li permeti demostrar tot el seu potencial que se li presumeix.

Davanter amb enorme olfacte golejador -màxim artiller del planter blaugrana-, petit, hàbil i ràpid, ha signat sempre uns registres golejadors impecables en totes les categories en què ha estat. Va arribar a la disciplina blaugrana com a benjamí i va passar per tots els equips formatius de la Masia, on va anotar un total de 423 gols.

Noi prematur com pocs, va debutar amb el primer equip el 24 d'abril de 2007 amb només 16 anys, en un amistós davant l'Al-Ahly egipci en què va marcar el segon gol de la trobada. L'estiu del mateix any es va incorporar definitivament a l'equip dirigit aleshores per Frank Rijkaard.

En la seva primera temporada va tenir un paper destacat en els esquemes del tècnic holandès, qui li va donar molts minuts en un equip que anava a la deriva amb estrelles com Ronaldinho i Deco acabant la seva etapa al club. Tot i això, Bojan va rendir molt per sobre del que s'esperava, carregant amb responsabilitats impròpies per a algú imberbe com ell, i va signar un total de 12 gols en 48 partits jugats.

A més, en aquest any es va convertir en el jugador més jove a debutar amb el Barça a la Lliga de Campions -davant l'Olympique de Lió el 19 de setembre de 2007-, així com en el golejador més precoç de la història del club blaugrana, marca establerta contra el Vila-real el 20 d'octubre del 2007.

Amb l'arribada de Josep Guardiola a la banqueta el protagonisme de Bojan va ser de més a menys, veient frenada la seva meteòrica progressió fins llavors. L'any del triplet va ser el suplent d'Eto'o, encara que les seves actuacions van ser clau en la consecució de la Copa del Rei, de fet, va marcar el tercer gol de la final davant l'Athletic (4-1).

La temporada següent el davanter camerunès abandonava el club, però l'arribada d'Ibrahimovic va privar de la titularitat com a ariet. No obstant això, durant el tram final de Lliga, el pobre rendiment i la inadaptació del suec van relegar a la banqueta, i els gols de Bojan, sobretot els aconseguits davant Vila-real i Sevilla, van ser fonamentals per encadenar el segon títol domèstic consecutiu amb Guardiola.

L'entrenador català va manifestar sempre que confiava plenament en les possibilitats de Bojan, però el ja jugador de la Roma mai va gaudir de la continuïtat necessària per trobar l'estabilitat mental que li permetés madurar definitivament com a jugador. En el seu últim any com a culer va registrar els números més baixos de la seva etapa al Camp Nou pel que fa a gols es refereix amb només set.

Ara, després de quatre anys i un palmarès compost per 3 Lligues, 2 Lligues de Campions, 1 Copa del Rei, 1 Supercopa d'Europa, 2 Supercopes d'Espanya i 1 Mundial de Clubs amb el Barça, el 'noi de Linyola' emigra cap al Calci a la recerca dels minuts que li han faltat aquí per intentar guanyar-se la tornada al Camp Nou en un futur pròxim.