L'Olot es va topar amb un Vilafranca molt endollat i intens i va caure en la seva visita al Penedès per 2-0. Quan els de Nitus Santos es van despertar, ja feien tard: els locals, que s'havien avançat ben d'hora (min. 3) en una acció de Dani, van sentenciar a un quart d'hora del final, quan més a prop es veia l'empat de l'equip que dirigeix Nitus Santos.

Amb tres partits a la nova categoria, els olotins estan mostrant dues cares ben diferenciades: una al Municipal d'Olot en què tant el camp, com l'afició, com la mentalitat estan en sintonia per desplegar el futbol de toc i construcció que Santos porta temps pregonant; i la cara més fosca lluny de la Garrotxa en què els seus oponents presenten pocs arguments futbolístics (pilotades i a córrer), però són capaços de triomfar pel seu alt nivell d'intensitat.

Malgrat això, l'Olot no té excusa en el partit d'ahir a Vilafranca en què els futbolistes locals es van mostrar superiors, no en joc, però sí en ganes i aquesta intensitat que se'ls va trobar a faltar als visitants des de bon principi.

Amb aquest panorama, l'Olot volia ser fidel al seu estil, però els del Penedès van fer tot el possible per aixafar la guitarra als seus rivals. La seva tàctica consistia a aprofitar la bona resolució que tenia per alt la davantera, proporcionar-los pilotes aèries perquè els atacants miressin de treure petroli d'algun rebot, de les segones jugades, etc.

La jugada tipus dels vilafranquins consistia a obrir a la banda, centrar i mirar de rematar. El gol va venir d'una acció similar, però a pilota parada. Un córner en el minut 3 va servir perquè el davanter Dani obrís la llauna a les primeres de canvi.

L'Olot fa tard

Fins que l'Olot no va disparar a porta van passar més de 30 minuts. Els de Nitus Santos no trobaven l'antídot per desembolicar-se sobre el terreny de joc i pecaven d'excés d'estaticisme. Just quan els garrotxins van començar a rutllar, ja ben entrada la segona part, va ser quan els locals van sentenciar amb la segona diana marcada pel mateix Dani.

Va ser un altre córner, al minut 70. La centrada la van pentinar al primer pal i Dani, al punt de penal, va aprofitar l'assistència per empalmar una volea que va entrar per l'escaire. L'Olot havia fet un canvi de fisonomia al segon temps, havien intentat jugar la pilota, però el Vilafranca estava molt ben posicionat a darrera. Sergi Arimany havia gaudit d'una de les oportunitats visitants més clares al minut 60 quan va rematar de cap.

De les novetats que es preveien per ahir, el nou fitxatge provinent del Llagostera, Àlex Granell, no va poder debutar en arrossegar molèsties d'una caiguda del divendres.

Santos tampoc va poder comptar amb Freixa, un dels puntals de l'equip, i Robert Fernàndez encara no està al 100% al terreny de joc. El davanter que ha marcat 90 gols en tres temporades s'està recuparant d'una lesió.

Tot i que l'estil dels dos conjunts fos diferent, Nitus Santos va insistir que "el Vilafranca ha jugat amb una marxa més, amb més intensitat, més agressivitat" i que, per això, "van poder trencar el nostre plantejament i emportar-se els tres punts".