Ferran Corominas és, sens cap mena de dubte, un dels jugadors del Girona en més bona forma. Els seus 8 gols a la Lliga, així com el fet de ser una peça essencial per a Raül Agné, així ho avalen. El seu notable rendiment, així com l´arribada del mercat d´hivern, fan que la marxa del banyolí del club per assolir cotes més altes sigui una possibilitat real. Sobretot, si es té en compte que existieix una clàusula al seu contracte que determina que pot sortir de franc si el vol un club de Primera Divisió.

Durant aquests dies parlem molt de cares noves, de fitxatges, d´homes que han de venir... Però en cap moment hem parlat de sortides, ja sigui perquè es considera que el seu rendiment és baix o perquè algun equip ve a Girona a pescar. Existeix aquesta possibilitat?

De moment això no ho hem plantejat, ni els jugadors fins ara ens han manifestat la seva intenció de deixar el club. Això demostra que la gent està implicada, ja que hi ha un grup excepcional. Ara bé, tampoc seria estrany que algú vingués a buscar algun jugador nostre. Si nosaltres ho fem, també existeix la possibilitat que d´altres clubs es fixin en els nostres futbolistes.

Un d´ells podria ser Coro? No només perquè s´està reivindicant a base de gols, sinó també perquè podria marxar gratis si ve un equip de Primera Divisió. No li sembla una clàusula massa perillosa?

Coro és, per a nosaltres, un jugador fonamental. Però no em preocupo per si ens pot deixar, bàsicament perquè no em serviria de res. No em capfico en el que no puc controlar. El que sí tinc clar és que farem el possible perquè ell se senti feliç a Girona. Si es pot quedar tota la vida aquí, nosaltres encantats.

S´han arribat a plantejar el fet de parlar amb ell d´això, amb el seu representant, de renegociar aquesta clàusula...?

No entrarem ara en detalls del seu contracte, però el que els puc assegurar és que la majoria de jugadors que reben ofertes de Primera i ­juguen a una categoria inferior acaben acceptant i són difícils de retenir. És normal. És per això que intentem que se senti a gust perquè volem que segueixi per sempre aquí. Ara bé, no el podem retenir. Així que no ens queda cap altra opció que resar per tenir-lo amb nosaltres, com a mínim, fins a final de temporada.

Un dels jugadors que segur que no es mou i a qui s´espera amb ganes des de dins i fora del club és Javier Acuña. Ja sap quan reapareixerà?

Em consta que el dia 27 d´aquest mateix mes ja s´entrenarà amb la resta del grup. Així que podem dir que ja tenim el primer fitxatge d´hivern i espero que sigui un dels millors!

Canviant una mica de tema, vostè només arribar ja va haver d´apagar uns quants incendis. La preparació física, l´arribada de Mauricio Novach... Tot això l´ha incomodat?

Doncs no, perquè sóc una persona que sol acceptar les directrius que li marca el seu club sempre que no es tracti de decisions descabellades. Tanmateix, si veiés que alguna cosa està fora de lloc, no seria jo qui digués l´última paraula ni tampoc seria la persona adient per solucionar-ho.

Per tant, tots aquests són temes que vostè ja dóna per morts, no?

Sí. Ja no hi penso més. Ja vaig dir fa poc, en el cas del senyor Novach, que tot i no conèixer-lo de res, no tinc res a dir al respecte perquè jo em centro en la meva feina. Jo respecto a tothom sempre que es fiquin en la meva parcel·la. Faig com l´eslògan del club: «Tots som Girona». Així que, escolto a tothom.

Com veu la Lliga?

Igualada, molt igualada. I crec que no es decidirà res fins que no quedin cinc jornades per al final. Un equip pot estar tranquil, perdre tres partits i veure´s de nou allà baix. I al revés. Passa ara i ha passat en d´altres temporades. És per això mateix que no es pot pensar ni a mitjà ni a llarg termini, sinó jornada a jornada.

La plantilla i el mateix Agné ha reconegut en ocasions que a aquest equip li ha mancat sort; que potser mereixeria més punts dels que té. És vostè del mateix parer?

Sincerament, mai parlaré de sort perquè no hi crec. I els posaré un exemple. A Alcoi no vam puntuar perquè vam fallar un penal. Va ser un error nostre i un encert del seu porter, no pas sort. I el dia del Guadalajara, és cert que hauríem d´haver ­guanyat, ja que vam gaudir de més ocasions. Però no vam marcar perquè no vam estar encertats.

Ja per acabar, va dir fa dues setmanes que té la intenció de formar un grup de treball. Hi ha novetats?

La intenció és la d´organitzar una bona infraestructura en l´aspecte esportiu però, de moment, col·laboro amb la mateixa gent que ho feia a Elx; fan informes, veuen futbolistes... Ara bé, el dia de demà m´agradaria que hi hagi un encarregat de seguir la Segona B, un altre a Tercera, un altre a juvenils...