El darrer dia del 2005, la primera cursa de Sant Silvestre de la ciutat de Girona reunia 319 participants. Ara, sis anys més tard, tot i la voluntat d'anar "creixent a poc a poc i de manera sostenible", l'Ajuntament ha posat el límit en 1.400 participants en la cursa llarga (5 quilòmetres) i de tres-cents en les dues minicurses infantils de 600 metres i i un quilòmetre, respectivament. La Sant Silvestre de Girona no para de créixer i, després que l'any passat hi hagués gent que no pogués córrer (el límit marcat era de 1.200 participants) les previsions diuen que dies abans d'arribar al proper 31 de desembre ja s'hauran esgotat els 1.400 dorsals que l'organització, conjunta entre l'Ajuntament i el Club Atletisme Girona, ha previst per aquesta setena edició. "Ja hi ha uns 900 inscrits", va revelar ahir Xavier Avellana, president del club atlètic, que defineix la cursa gironina com la "més multitudinària de la península després de les de Madrid i Barcelona que es disputen el dia que toca, és a dir el 31 de desembre, dia de Sant Silvestre".

Avellana va protagonitzar ahir la presentació de la cursa, acompanyat per Isabel Muradàs (regidora d'Esport) i el tècnic Jordi Agustí, en una cita en què els organitzadors van deixar clara la necessitat d'apuntar-se aviat per no quedar sense dorsal. El preu de la inscripció és d'11,60 euros per Internet i d'11 a les oficines del Servei d'Esports (pavelló de Fontajau). Tot i que la previsió és que els dorsals es puguin acabar abans, el termini per formalització l'inscripció acaba el dia 29 (Internet) i l'endemà al Servei d'Esports. No s'admetran inscripcions el mateix dia de la cursa.

Jordi Agustí va detallar ahir algunes novetats en el recorregut, amb la volutat de passar "més a prop dels barris de la ciutat perquè el corredor tingui suport dels espectadors" i en aquesta setena edició la Sant Silvestre sortirà del pavelló de Fontajau per anar cap a la zona de La Devesa, carretera de Santa Eugènia, Marquès de Camps, Carrer Nou, Pont de Pedra, per dins del Barril Vell, sortint per Pedret per tornar cap a La Devesa per creuar el Pont de la Barça, rambla Xavier Cugat i tornar a l'arribada davant del pavelló de Fontajau. Les dues curses infantils tenen el mateix punt de sortida al pavelló i fan els 600 metres i el quilòmetre respectius per la rambla Xavier Cugat.