La derrota d'ahir contra el Recreativo acabarà costant el cap del tècnic Raül Agné. De fet, el mateix entrenador va posar en safata, al Consell d'Administració, el seu càrrec, perquè després del 3-0 encaixant al Nuevo Colombino va assegurar que "s'ha de fer alguna cosa: o es fan fora tots els jugadors, o es fa fora l'entrenador". El president Ramon Vilaró va admetre, per la seva banda, que "pot passar qualsevol cosa" i no va amagar que s'ha convocat una reunió d'urgència del Consell d'Administració (avui a les sis a Montilivi) per analitzar la situació. Anit la decisió estava presa: Agné serà destituït i ja se li està buscant relleu.

L'encara entrenador del Girona es va mostrar molt decebut amb els seus jugadors. Ben poques vegades, per no dir mai, se l'havia vist amb aquesta actitud (en les derrotes mai s'ha caracteritzat per recriminar res als futbolistes i sempre s'havia mostrat convençut de redreçar la situació). "Lequip està en descens i s'ha vist per què. Hem de lluitar més i fer més per sortir-ne. Segur que el Recreativo no s'esperava tantes facilitats. Només hi ha dues possibilitats, o fotem tots els jugadors al carrer, o hi fotem l'entrenador".

Agné va seguir amb les seves reflexions: "Quan jugues mig bé, no guanyes; quan jugues regular, tampoc, i quan jugues malament com avui, encara hauríem pogut perdre de més. Hem estat tot el partit a mercè del Recreativo. ?Explicacions? No us les puc donar. No les tinc. Sóc tan culpable com ells, però a mi no m'agrada perdre el temps ni prendre el pèl a la gent".

Renunciar al segon any

Arribats a aquest punt l'entrenador va tornar a posar per davant la seva estima pel club abans que la seva situació personal. Segons ell, "no és que em vegi fora. A mi m'ha costat ascendir aquest equip i per això no tinc cap ganes de prendre el pèl a la gent. Tinc dos anys de contracte, però si haig de perdonar el segon, el perdono. Jo vaig amb el cap ben alt. El club està per sobre de tot. Jo sóc així i em vesteixo pels peus".

Ara al Girona li queda un partit per acabar la primera volta, i segons Raül Agné "hi ha solucions per no engegar-ho tot per la borda. Però les dades són ben clares, de 20 partits n'hem guanyat 3 i hem de ser realites. S'han de prendre decisions". Preguntat per si es veia capacitat per redreçar ell la situació va indicar que "no és que no m'hi vegi. Hi ha situacions i situacions i un les ha de lluitar. Després, pots guanyar o pots perdre, però si jugues per perdre el més normal és que perdis.

Se li va preguntar si el club li havia donat un ultimàtum, i va tirar pilotes fora. "Ultimatum? Raül no té cap problema. S'ha de reaccionar". Després se li va dir si ell mateix podria presentar la dimissió i va indicar que "en la vida tot és possible. Jo vaig ascendir el Girona i a d'altres els és igual l'escut. Jo li tinc una estima especial a aquest club. La cosa no rutlla i avui hem regalat el partit".

Ni el director esportiu, Mario Barrera, ni l'assessor del Consell d'Administració, Mauricio Novach, van voler fer declaracions. Vilaró sí que en va fer per anunciar el Consell d'avui, en el qual Agné serà destituït del seu càrrec.