el substitut d'agné ja és a girona Josu Uribe pot ser presentat avui mateix a Montilivi.El tècnic asturià va arribar ahir a la tarda després de viatjar en cotxe des de Gijón i es va allotjar a l'hotel Melià.Uribe va entrenar l'Eibar en la seva última aventura a la Segona A (2009). Després va anar a la Cultural Leonesa i, més endavant, al Panserraikos grec.

És cert que en els darrers anys la seva prometedora carrera com a entrenador va un xic a la baixa. No va ser capaç d'aconseguir salvar l'Eibar ara fa ben poques temporades i, des d'aleshores, va dedicar-se a entrenar la Cultural Lleonesa a Segona B i posteriorment un equip menor de Grècia, el Panserraikos. És el peatge que cal pagar quan se surt de la roda d'equips professionals. I és que Josu Uribe comptava amb un grandíssim cartell a Segona A i, després de pujar el Getafe a Primera, es va convertir en el tècnic de moda i va passar per les banquetes de l'Hèrcules, Elx i Alabès. Jove, preparat i amb un futur immens per endavant. Cinc anys després, el futbol semblava haver oblidat Uribe fins que el Girona va trucar a la seva porta. No ho va ?dubtar el tècnic. Salvar l'equip blanc-i-vermell és potser un dels reptes més grans de la seva carrera i la darrera oportunitat per reenganxar-se al tren.

En aquest sentit, dos vells coneguts de l'afició gironina com són Jito Silvestre i Marc Bernaus, que coneixen a la perfecció Uribe, veuen d'allò més adequada l'elecció de l'asturià. "És un encert", diu l'andorrà, que va coincidir amb el preparador a Las Palmas, Getafe i Elx. "Està més que capacitat per treure el Girona de baix", afegeix Jito, qui el va tenir de tècnic a la Cultural Lleonesa. El davanter barceloní lamenta l'adéu de Raül Agné, a qui té "molta estima", però valora molt positivament la contractació d'Uribe. "Té experiència i prestigi, malgrat que darrerament no ha tingut sort",assenyala en aquest sentit. El punta de l'Alabès explica que quan era al Lleó, l'equip jugava amb un 4-2-3-1 i que les bandes eren molt utilitzades.

De la seva banda, Bernaus, actualment representant de jugadors, considera que Uribe és un tècnic "ofensiu" i al qual li agraden els entrenaments "amb pilota". L'andorrà destaca que el nou entrenador del Girona "sempre ha tret rendiment a plantilles importants" i que, potser el més important en aquest cas, és que "psicològicament sap encarar bé aquestes situacions compromeses".

Bernaus guarda un gran record del preparador asturià, amb qui va viure "els millors anys" de la seva carrera. L'exlateral gironí veu Uribe "supercapacitat" per despertar i fer revifar el Girona ja que creu que la reacció arribarà quan es guanyin "un parell de partits". "Li pot sortirr molt bé anar a Montilivi", sentencia l'andorrà, que recorda també que que a l'equip blanc-i-vermell es necessita fer ara una feina "important" perquè després dels últims mals resultats, el vestidor està "força tocat".

De l'actual plantilla del Girona, l'asturià només ha coincidit amb un jugador. Es tracta de Juanlu Hens, a qui va tenir a les seves ordres en la temporada 2006/2007 al Hércules. Uribe també ha dirigit durant la seva llarga experiència com a entrenador antics jugadors de l'equip, com ara Peragón i Noguerol a l'Elx o Gabri a l'Alabès.