Aquest és el batec d'un dia qualsevol a l'equip de moda.

A quarts de tres de la matinada d'ahir es ficaven al llit i a les vuit ja tornaven a estar desperts, a punt per anar a treballar a la seva empresa tèxtil. Oriol Alsina, entrenador del Llagostera, i la seva dona, la presidenta del club, Isabel Tarragó, van córrer més de 1.000 quilòmetres entre l'anada i la tornada a Ontinyent el cap de setmana, però això no va evitar que ahir s'hagués d'aparcar la pilota per atendre els negocis. Són els dos màxims responsables d'un club que s'ha tornat a posar de moda aquesta temporada després de protagonitzar una espectacular remuntada en el seu debut a Segona B: de perdre els quatre primers partits a guanyar-ne set dels últims nou per demostrar que, tot i modestos, no se'ls han acabat ni molt menys les ganes de donar guerra.

Alsina i Tarragó eren ahir a les quatre de la tarda al camp Municipal. El tècnic havia quedat amb els seus jugadors per fer el primer entrenament de la setmana "físic per als qui no van jugar a Ontinyent i de recuperació per a la resta". La presidenta va aprofitar per atendre diversos aspectes del club, tot i que confessa que sovint se n'emporta feina al seu despatx professional. Venien d'una nit molt curta de son i d'un matí atrafegat a l'empresa. "He atès tres reunions de treball abans d'anar a l'entrenament. A les 8 del matí un client majorista, després un home de Singapur que ens compra material i abans de dinar, un altre client de Barcelona", explicava un Alsina molt satisfet pel triomf a Ontinyent (0-2), que va servir per confirmar l'espectacular revifada.

Ara ja tothom se'ls pren seriosament. Ja no val allò que perdien tots els partits, o que són un modest equip de poble. A Ontinyent, sense anar més lluny, tothom els va felicitar per la victòria i per la remuntada. Fins i tot Toni Aparicio, tècnic dels valencians fa un parell de temporades, quan es van quedar a les portes de l'ascens a Segona A, no va voler desaprofitar l'ocasió i es va acostar a Oriol Alsina per conèixer'l i, segurament, preguntar-li per la fòrmula de l'èxit.

El primer ingredient de la recepta és "ser humils i tocar de peus a terra". A Llagostera no ho han oblidat mai, i això ja els ha dut de Regional a Segona B i a punt va estar de portar-los també al Camp Nou si no els hagués eliminat l'Hospitalet a la Copa d'aquesta temporada. El tècnic confessa que sovint analitza els rivals a casa, on guarda els videos, i després de comentar diversos aspectes amb els seus col·laboradors, cada dimecres entrega als seus homes un informe sobre què es trobaran al davant el cap de setmana. La vigília del partit toca treballar, sempre, l'estratègia, un intangible al qual Oriol Alsina dóna molt valor.

Diumenge (12.00) la revelació del campionat rep l'Atlètic Balears, el líder de la categoria. De bon matí, Alsina i Tarragó i la resta de directius aniran al Municipal a organitzar-ho tot. El Twitter de la presidenta, a falta de ràdio o televisió, permetrà seguir-ho en directe per aquells que no s'animin a anar al camp.