Cinc punts són els que separen el Barça del líder de la Lliga, un Reial Madrid que dimecres en l'anada de la Copa del Rei al Santiago Bernabéu (1-2) va poder comprovar de primera mà com la Lliga no està ni molt menys sentenciada. Això sí, el Barça té prohibit perdre aquesta tarda a La Rosaleda contra un Màlaga que fa jornades que no guanya, però que segueix de ben a prop les places europees.

Per aquest partit, el Barça recupera Pedro Rodríguez, lesionat fa dues setmanes, fet que donarà més possibilitats en atac a l'equip de Guardiola, just en un mes de màxim desgast, el premi final del qual a què aspira l'equip català és arribar a la final de la Copa del Rei.

Després del complet partit contra el Madrid en la Copa, el conjunt blaugrana desitja prendre el pols a les sortides a la Lliga, ja que aquest s'ha manifestat com el problema que està impedint al conjunt de Guardiola superar els madridistes. De fet, en les tres últimes sortides, ha alternat tots els resultats (empat contra l'Espanyol, 1-1; victòria contra el Madrid, 1-3; i derrota contra el Getafe, 1-0), amb la pèrdua de cinc punts, els mateixos que el distancien del líder.

Els blaugranes afronten el partit d'avui aïllats del partit de Copa dimecres que ve al Camp Nou contra el Madrid, i amb el convenciment que visiten un feu complicat, en què el Màlaga s'ha mostrat molt resolutiu.

El Màlaga vol deixar enrere els dos mesos que fa que no guanya, amb la visita del temible Barcelona -actual campió de Lliga-, amb la necessitat imperiosa d'aconseguir la victòria per no despenjar-se dels llocs europeus, que és el principal objectiu d'aquesta temporada del conjunt malaguista. L'equip malagueny, que va guanyar l'últim partit el passat 28 de novembre, en aquella ocasió al Vila-real (per 2-1 a La Rosaleda), va sumar després tres derrotes: contra la Reial Societat, València i Sporting; i dos empats, davant l'Osasuna i l'Atlètic de Madrid.

El rival d'avui no és el més propici per iniciar l'escalada, ja que ve de guanyar, en la Copa del Rei, al Bernabéu el Reial Madrid, encara que el desavantatge que té amb el conjunt madridista és de cinc punts; a més que ha guanyat cinc dels deu enfrontaments a Màlaga i n'ha empatat quatre més.

Per la seva part, el Reial Madrid, ferit després de la derrota de dimecres a casa contra el Barça, té una nova prova de foc aquest vespre (21.30 h) davant d'un Athletic Club de Bilbao que arriba al Santiago Bernabéu en el seu millor moment de joc i resultats.

Tot i tenir cinc punts d'avantatge respecte a l'entern rival, els de Jose Mourinho saben que qualsevol mínim error els pot costar la Lliga, i no seria la primera vegada en aquestes darreres temporades. Per aquest partit, el tècnic portuguès del conjunt blanc no podrà comptar per lesió amb Khedira i Di María.

Un dels altres centres d'atenció serà veure la resposta de l'afició del Santiago Bernabéu després de la nova decepció de dimecres en la Copa contra el Barça (1-2).