Les dues últimes victòries consecutives del Cadí, contra rivals del nivell de Sóller i Rivas, feien pensar que l'equip d'Andreu Bou arribava al derbi capacitat per demostrar que no està tan lluny de l'Uni i que les clares derrotes de la Lliga Catalana i de la primera volta ja estaven oblidades. El problemes per a les pirinenques, però, va ser que l'Uni passa per un gran moment i, més enllà de la lògica palllissa que va encaixar el passat cap de setmana contra el Ros Casares, va disparat després d'una primera volta de somni que va classificar les gironines per a la Copa. L'Uni va guanyar ahir amb molt autoritat a la Seu d'Urgell (58-79) en un partit que va trencar d'inici, 12-23 al primer quart amb una gran Shona Thorburn, amb deu punts, i que va anar administrant bé la diferència tot i la baixa de Jene Morris.

La base canadenca va començar ahir el partit de titular i, molt activa, va liderar el joc de l'Uni en una primera meitat en què el Cadí mai no va trobar la tecla per defensar a un nivell acceptable. Abans del partit tothom semblava tenir molt clar que les gironines eren superior en el joc interior, però les locals comptaven que l'encert anotador de Ross, Karlina o Cristina García igualarien el partit per fora. Res més lluny de la realita, perquè Thorburn i Carbó van aixecar el joc de l'Uni de sortida i el partit mai va perillar per a l'equip d'Anna Caula. Al descans, ja amb Angel Robinson fent de les seves dins la pintura (13 punts i rebots), el Cadí es mantenir deu punts per sota tot i que, aviat, amb Sarr (que havia superat una setmana complicada per una dolència al turmell) i Jordan agafant protagonisme ofensiu, el partit quedaria definitivament trencat. A tres minuts del final del tercer quart la diferència ja era de setze punts.

La lluita del Cadí per eixugar les diferències va ser estèril, mai va poder acostar-se a una diferència raonable i, amb moltes jugadores aportant en atac, l'equip d'Anna Caula va sumar la desena victòria de la temporada per seguir entre els primers classificats de la lliga abans de rebre dissabte el Sóller en un altre partit clau per si, a final de temporada, els dos equips acaben lluitant pel play-off. Una lluita en què l'Uni hi serà, sempre que la situació econòmica no espatlli la bona feina esportiva.