A Girona hi ha problemes econòmics, però a Granada molts més. L'equip de Zan Tabak té aquest migdia (12.30) una gran oportunitat per sumar l'onzena victòria de la lliga obrint encara més forat respecte als equips de la part baixa i seguir caminant cap a l'objectiu inicial de la salvació matemàtica. Al davant, el Sant Josep es trobarà amb un equip trencat on, setmana rere setmana, Curro Segura es queda sense alguna de les seves peces. L'últim, Francis Sánchez, va deixar el club divendres passat tip de la deriva cap a la desaparició d'un club que està enllestint un ERO i que va anunciar la seva intenció de liquidar la societat el proper estiu. Esportivament, l'avantatge gironí arribarà per la falta d'efectius d'un Granada que ha vist com Francis Sánchez només era un pas més en els problemes que van començar amb la impossibilitat de tramitar la fitxa a Mark Payne i en la marxa de Carlos Cobos i Mamadou Samb.

Tabak arriba al partit sense refiar-se dels problemes locals -"són professionals i bons jugadors i bon jugadors, això els fa doblement perillosos perquè busquen salvar el seu prestigi i guanyar el màxim de partits"-, però la realitat és que a Curro Segura només li queden set jugadors: quatre exteriors: el veterà Roberto Guerra, el base Rai López i els joves Manu Rodríguez i Ángel Hernández que ja fa molts mesos que assumeixen papers clau; i tres interiors: Coego, Edu Riu i el sempre perillós Jesús Fernández. "Són agressius, tenen disciplina defensiva i les seves ratxes anotadores són aspectes a tenir en compte", mantenia Tabak abans de recórrer al seu discurs habitual de "em segueix preocupant més el meu equip que el rival: controlar el rebot, no rebre punts fàcils i dominar el joc interior.

El Granada va guanyar en la primera volta a Fontajau, però des de llavors els andalusos no han tornat a guanyar fora. En canvi, com avisava ahir Tabak, al seu pavelló tenen un plus de motivació extra per demostrar la seva professionalitat i tirar més partits endavant. Fa quatre setmanes hi van guanyar un bon equip (Navarra), tot i que després no han jugat bé a fora (Breogán i Clavijo) i van perdre contra el cuer, el Clínicas Rincón, en el seu últim partit a casa.

Per al Girona, en canvi, el partit serà una oportunitat de sumar lluny de Fontajau, on tota la temporadaon ha tingut molts problemes per aconseguir victòries. Fins avui, només dues: Lleó i Clínicas Rincón.