El tècnic del Reial Madrid, José Mourinho, com era d'esperar, va sortir a la defensa del seu jugador Pepe quan en la roda de premsa prèvia al partit d'avui (21.30 h) al Santiago Bernabéu se li va preguntar per la polèmica trepitjada que va fer a Leo Messi. A més, com si res hagués passat, el portuguès va decidir convocar-lo per jugar aquest vespre contra el Bilbao, encara que tot fa indicar que no participarà en el matx per problemes musculars, però sobretot per tal que recapaciti. De moment, però, la realitat és que el jugador no ha estat castigat pel seu comportament.

Preguntat sobre si Pepe jugaria, Mourinho va respondre en un to gens agradable que "Pepe entra en la convocatòria però veurem si juga o no" i va afegir que "tots els que acusin Pepe de mentider hauran d'assumir-ne les conseqüències". Mourinho va assegurar que es creu les disculpes del seu jugador: "M'ha dit que la seva acció no va ser intencionada. I jo m'ho crec. Si en dubteu, digueu-l'hi a ell. No en fem una història inacabable, fem-ne una història normal". Així d'ample es va quedar el tècnic del conjunt blanc en la resposta sobre l'acció de Pepe. A més, va voler recordar l'incident de Busquets amb Marcelo la temporada passada: "No he vist que la premsa dubtés d'un jugador que va fer comentaris racistes i que ell va negar. Tothom el va creure, fins i tot la UEFA. Ara Pepe diu que no va ser intencionat i no el voleu creure".

Finalment, el portuguès va voler deixar enrere les crítiques que ha rebut pel seu plantejament davant el Barcelona. "No m'han semblat bé les crítiques. Vaig ser molt clar després del partit, vaig iniciar la roda de premsa de la mateixa manera que la vaig acabar dient una frase que no és meva. La victòria al futbol té molts pares i la derrota només un. La repeteixo. Estic al futbol des de fa 48 anys, 11 mesos i molts dies. Des del dia que vaig néixer. És una situació absolutament normal". Abans d'acabar, Mourinho va parlar del rival d'aquest vespre, un Athletic Club de Bilbao, que qualifica de "dur", per afegir que espero un partit difícil, com sempre passa davant l'Athletic. És un bon equip amb grans jugadors", va avisar.

Especialment preocupat pels errors en el joc aeri del seu equip, el tècnic portuguès sap que és una de les virtuts del seu rival. "El 2012 hem rebut dos gols contra el Màlaga, un a Mallorca i un altre davant el Barcelona de la mateixa forma. Són massa. Ho he treballat abans del partit i hem encaixat, per això algunes vegades per no perpetuar l'error la millor estratègia és no estar sempre a sobre del mateix. Ho sabem i l'Athletic té un potencial gran en aquest aspecte".

Per la seva part, el tècnic del Barça, Pep Guardiola, no va voler respondre a les provocacions de Jose Mourinho, conscient que això és el que busca el portuguès. Guardiola tampoc va voler comentar les paraules de Pepe, que després de trepitjar la mà de Leo Messi va dir que va ser un acte involuntari. "Si ell ha dit que és involuntari, ell sabrà, només ho sap ell" va afegir ?Guardiola amb una certa ironia.

Després del desgast físic i de la tensió acumulada pel recent duel al Bernabéu, Guardiola va afirmar que no ha vist que els jugadors estiguin afectats pels comentaris que s'han fet un cop finalitzat el partit. "Els he vist bé, amb un to anímic normal. Han estat bé, s'han entrenat normal, amb bona disposició. Estan acostumats a passar d'una competició a l'altra, són gent amb força experiència i que han d'estar pel que es pot controlar. Saben que es pot parlar de coses postpartit", va reconèixer.