El Barça de Guardiola no va acusar l´esforç de la Copa del Rei i va mostrar-se ahir del tot solvent fora de casa, on més havia fallat aquesta temporada. Els blaugrana van aconseguir una còmoda victòria (1-4) davant un fluix i desdibuixat Màlaga, un equip que va mostrar les seves carències i la seva desída i que, tret d´algunes accions a la primera meitat que va salvar amb encert Víctor Valdés, mai va posar en un seriós compromís el totpoderós conjunt barcelonista.

Cita complicada era la que, teòricament, li esperava al Barça. Els de Guardiola només uns dies abans havien jugat a l´exigent Santiago Bernabéu en partit de Copa i la de La Rosaleda es presentava com un a autèntica prova de foc. Tanmateix, no s´enfrontaven a un Màlaga en el seu millor moment, ja que el conjunt que dirigeix Manuel Pellegrini col·leccionava cinc partits sense conèixer la victòria, el joc no acabava de ser gaire bo i l´ambient era d´allò més enrerit.

No es podia permetre cap relliscada més a domicili el Barça, perquè perdre a La Rosaleda hauria significat molt més que deixar escapar una victòria. Si més no, Guardiola no va apostar pel seu equip de gala, ja que va donar descans a homes importants com Carles Puyol, Xavi Hernández i Cesc Fàbregas, sempre pensant en el transcendental partit de dimecres vinent corresponent a la tornada dels quarts de final de Copa contra el Madrid. Thiago, Adriano i Mascherano van ser les alternatives per les quals va apostar el preparador barcelonista.

Passats uns primers minuts de tempteig, va ser el Barça el primer a avisar. El xilè Alexis Sánchez va enviar una bona rematada de cap a les mans de Willy Caballero. El domini era blaugrana, mentre que el Màlaga esperava a colpejar a la contra. La fórmula va sortir bé als andalusos, que van tenir el gol ben a prop al primer quart d´hora, quan Víctor Valdés va haver de salvar fins a tres vegades el seu equip amb unes intervencions que serien decisives perquè els catalans no comencessin per sota en el marcador.

Isco va enviar un xut enverinat a l´escaire de la porteria del Barça que Valdés va enviar a córner. Precisament, en aquest llançament des de la cantonada, el porter de l´Hospitalet va haver d´aturar fins a dues rematades de l´atac malagueny, salvant així els mobles.

Va refer-se l´equip de Guardiola d´aquests primers ensurts amb el que millor sap fer: remenar la pilota. Va asserenar el joc i, de mica en mica, va buscar les aparicions d´un Leo Messi que cada cop va anar entrant més en el joc fins a convertir-se en l´autèntic protagonista de la tarda. L´argentí, a la mitja hora, va posar el seu equip per davant després de rematar de cap una precisa centrada d´Adriano des de l´esquerra que Caballero, tot i estirar-se, no va poder rebutjar.

L´estratègia del Màlaga s´havia ensorrat i amb el 0-1 va permetre que el Barça jugués a plaer, dominant un conjunt, l´andalús, que va perdre el rumb i que va veure com cometia massa errors. Ni el pas pels vestidors va beneficiar els homes de Manuel Pellegrini, que van veure com ben aviat la cosa se´ls complicava encara més. Només havien passat un parell de minuts de la represa quan Alexis Sánchez semblava sentenciar el partit en rematar un llançament de Thiago que havia refusat la defensa. Els locals, totalment desdibuixats, van abaixar els braços, permetent que Leo Messi arrodonís la seva festa particular.

El davanter va signar dos gols més; el segon dels quals en un eslàlom marca de la casa en què va deixar retratada la defensa del Màlaga, que va mostrar-se del tot impotent davant la potència física i l´exquisida tècnica del jugador.

Amb el 0-4, el Barça va deixar de prémer l´accelerador i va permetre que el seu adversari, tot i que sense gaire encert, busqués retallar distàncies a l´electrònic. Va gaudir d´un parell de bones oportunitats el Màlaga per marcar, però només va ser Rondón qui, amb el partit ja dat i beneït, va batre Víctor Valdés per maquillar així el resultat.