La gran nit després d'un any de feina. Ahir el pavelló de Fontajau va tornar a engalanar-se per acollir una nova edició del Campionat Gironí de Grups de Xou, on els 23 equips i els 270 patinadors i patinadores de la província van presentar les seves noves coreografies a l'espera del reconeixement des jutges i també del nombrós públic que ahir omplia les grades del pavelló gironí. Va ser una jornada espectacular en què, una vegada més, l'Olot de Ricard Planiol en grups grans i el Blanes d'Aurora Navarro en grups petits van marcar el sostre del potencial gironí amb dues actuacions brillants que van arrancar les ovacions més generoses del campionat. L'altre gran protagonista va ser el Sarrià, que va arrencar un triplet de podis al campionat gironí.

Un any més l'afició del patinatge artístic no va defraudar, al contrari, i Fontajau presentava el seu millor aspecte en molt de temps. Si l'any passat es va fregar la xifra màgica dels 4.000 espectadors, ahir els seients buits eren encara més escassos i es va superar aquest nombre amb escreix.

Enguany, també hi havia més grups que mai (23) i la qualitat dels espectacles també va fer un pas endavant. Un nivell que catorze conjunts es van guanyar el privilegi de mostrar al proper Campionat de Catalunya.

Qui no hi faltarà serà l'Olot amb Alter Ego, la plàstica i enèrgica transformació d'un grup d'àngels en dimonis. La coreografia de Planiol, un any més, aspira a conquerir el que seria el vuitè títol planetari de les garrotxines. Una coreografia que ha guanyat en velocitat respecte als xous anteriors de l'equip i que presenta un ritme frenètic que no dóna descans als espectadors. El Girona amb Tu tens la clau, un espectacle que gairebé va estar a l'alçada del de les olotines, va apuntar-se la medalla de plata mentre que Vida del Bescanó va completar el podi. El segon equip de l'Olot (Pensa un desig) va guanyar-se el quart lloc, el que marcava el tall per anar al català, però per les absències de les altres delegacions, també hi accedirà el GEiEG amb Sortilegi.

Aquest fet es varepetir en la categoria de juvenils. El Llagostera , va enlairar-se fins a dalt del podi; mentre el Sarrià va ser segon, l'Olot tercer i l'Hostalric quart. Però al català també hi anirà el Guixolenc, que va ser darrer.

L'altra gran estrena va ser la del Blanes. Aurora Navarro i el seu grup va presentar ua coreografia inspirada el el món de l'il·lusionisme i la màgia que un any més va hipnotitzar el públic gironí. Sens dubte, un xou cridat a aixecar el quart campionat d'Espanya consecutiu. Celrà i Sarrià van completar el podi; mentre que l'Hostalric serà l'últim equip en anar al català. En quartets, tots els equips participants, liderats pel Porqueres, guanyador, aniran al català.