Josu Uribe no només ha arribat a Montilivi amb una maleta carregada d'il·lusió per a l'afició del Girona. El seu aterratge forçat pels mals resultats de l'equip també significa una bona dosi d'esperança per al vestidor, els integrants del qual veuen com se'ls presenten a partir d'ara noves oportunitats per poder demostrar la seva vàlua. Només va ser necessari veure el partit de dissabte contra el Múrcia per deixar palès que Uribe i Raül Agné no veuen amb els mateixos ulls la plantilla blanc-i-vermella, ja que l'asturià va donar l'alternativa a algun o altre futbolista a qui pràcticament fins ara no se li havia vist el pèl. Casos com el del porter Dani Mallo, inèdit a la Lliga; el del defensa Luso Delgado, per primer cop titular aquest curs a Montilivi; i el del jove David Juncà, en són un clar exemple.

La majoria dels aficionats del Girona s'enduien ahir una veritable sorpresa quan veien sortir el primer onze de l'"era Uribe". Que calia un canvi era evident, ja que la trajectòria que precedia l'asturià no convicada l'optimisme; tanmateix, amb el flamant tècnic a la banqueta força cares van aparèixer sobre la gespa de Montilivi. Començant per la porteria, on Uribe s'atrevia a fer el que Raül Agné no havia volgut fer al llarg de tota la primera volta: asseure Roberto Santamaria, un dels porters més golejats de la categoria, per donar entrada a Dani Mallo, absent en la competició domèstica i amb només minuts a la Copa del Rei, on l'equip va dir adéu de bon començament.

"Estic molt content. Des de pretemporada que treballo amb la il·lusió de jugar i ara m'ha arribat l'oportunitat", reconeixia el gallec, qui explicava també que l'entrenador "no ens ha dit l'onze fins una hora abans del partit. És una bona decisió perquè així tothom està més endollat per jugar".

Una altra aposta del nou tècnic blanc-i-vermell va ser situar Luso Delgado al lateral dret. L'aragonès només havia disputat 240 minuts fins ara i encara no havia estat titular a Montilivi: "Un sempre vol sumar des de dins i és per això que estic molt content per poder-ho fer d'una vegada".

Finalment, la gran cara nova va ser la de David Juncà. El jove jugador va disputar els 90 minuts en el seu primer partit complet amb la primera plantilla del Girona. "És molt important que l'entrenador em mostri la seva confiança. He estat una mica nerviós abans de començar però després, amb l'ajuda de tots, m'he sentit bé i còmode. Ara a seguir treballant fort per tenir més oportunitats", valorava el jove futbolista, qui reconeixia també haver marxat amb un "mal regust" de boca per l'empat que el seu equip va sumar contra el Múrcia.

Les novetats no van acabar aquí, ja que Uribe no es va arronsar i va donar minuts a Javi Acuña en la primera aparició del davanter després de la greu lesió que va patir a l'estiu. De moment, però, el tècnic no va deixar ben clar si confia en Joseba Garmendia, un jugador sense presència amb Agné però que ahir era a la banqueta. Ni això va poder assaborir el defensa Baltasar Rigo, qui sembla cada cop més sentenciat.