El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha suspès aquest dilluns a dos anys el ciclista espanyol Alberto Contador, del Saxo Bank, pel seu resultat advers per clenbuterol durant el Tour de França l'any 2010, pel que no podrà córrer fins al 6 de agost d'aquest any, perdent la seva victòria en la 'gran' francesa d'aquest any i el Giro d'Itàlia de 2011.

D'aquesta manera, i després d'any i mig de cas, l'organisme amb seu a Lausana ha fallat en contra del madrileny, contra el qual l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) i la Unió Ciclista Internacional (UCI) havien presentat un recurs contra la absolució dictaminada per la Reial Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC).

El TAS va considerar en el seu dictamen que el resultat del Pinto s'havia amb major probabilitat "a un suplement alimentari contaminat" més que a la ingesta d'una carn contaminada, argument de la defensa del corredor, oa una possible transfusió sanguínia, una possibilitat que també s'havia estudiat. No obstant això, descarta que actués amb negligència.

La sanció començarà a partir del 25 de gener de 2011, però es descomptaran els més de cinc mesos que l'espanyol va estar sense competir des d'agost de 2010, i conclou el 5 d'agost d'aquest any, perdent-se Giro d'Itàlia, Tour de França i Jocs Olímpics de Londres.

L'UCI va anunciar a finals de setembre de 2010 el resultat advers per 50 picograms de clenbuterol del madrileny el 21 de juliol d'aquest mateix any, produït durant la segona jornada de descans de la ronda francesa i, segons l'espanyol, a causa d'un filet contaminat.

A partir d'aquí, va començar un 'culebró', el primer encarregat d'estudiar va ser la RFEC, que a principis de 2011 proposava un càstig d'un any, el qual va ser recorregut per Contador, que va ser absolt definitivament per l'organisme el 14 de febrer , encara que tant UCI com AMA van presentar una apel · lació davant el TAS.