Que ningú ho dubti. Aquest Barça segueix viu. Opta als tres títols: Lliga, Champions i sobretot la Copa del Rei, doncs ahir arribava a una nova final. Una final que serà molt bonica, contra un gran Athletic. I una final que no tindrà res a veure amb la que van disputar tots dos equips ara fa uns quants anys. Llavors van guanyar els blaugrana amb claredat. Ara, de ben segur que la història serà molt diferent

El Barça està molt viu. Només cal veure els seus números. L'estadística d'aquest equip és bestial. Ha disputat una dotzena de finals amb Guardiola a la banqueta i només n'han perdut una, la de l'any passat contra el Madrid. Tot i les lesions, tot i les dificultats que li pot plantar el rival, aquest equip se supera cada vegada i novament suma un èxit més al seu currículum.

Ara bé, tampoc ha estat el millor partit del Barça. No va mostrar la seva millor versió. No li ha caler, però és cert que es va haver de centrar bé en la seva feina per superar un València tossut i combatiu. Els d'Emery no els van posar les coses gens fàcils i és cert que van tenir alguna o altra ocasió que hauria pogut canviar el signe del partit: Feghouli la va tenir, també Jordi Alba... L'eliminatòria hauria estat ben diferent si alguna d'aquestes oportunitats hagués acabat al fons de la porteria de Pinto.

El Barça no va estar perfecte, però és cert que també va tenir bones ocasions per marcar, per sentenciar. M'ha agradat com s'ha obert el camp amb Alexis i també amb en Cuenca; en canvi, trobo que Guardiola es va equivocar de posar a Thiago Alcántara en la posició de Sergio Busquets. No va estar en la seva millor versió i crec que va abusar a l'hora de marcar-se alguna o altra frivolitat quan l'escenari no ho demanava.

Ara bé. El Barça és el Barça. No va ser el seu millor partit i es va haver de barallar contra un València valent, contra un València que va arriscar. Es va veuret un partit de tu a tu, un duel d'aquells típics que la Copa del Rei només és capaç d'oferir. Un partit que a tenir una mica de tot i que els de Guardiola no van dominar amb la gorra. Però el van guanyar. Van aconseguir la victòria i classificar-se per una altra final. I ja en porten un bon grapat. Repeteixo, el que està fent aquest equip és bestial. Perquè recordeu que aquest Barça està ben viu.