Les relacions que uneixen el Girona FC i la Fundació Privada Catalana Girona FC, entitat que gestiona totes les categories del futbol base, són a un pas de trencar-se. Les desavinences entre un i altre bàndol han anat creixent davant la possibilitat que la Fundació, els membres de la qual duran a terme avui una roda de premsa per exposar el seu malestar, es quedi sense el control de les categories inferiors de l'entitat de Montilivi. La intenció del Girona de recuperar la gestió i controlar absolutament les onze categories (dues de juvenils, dues de cadets, dues d'infantils i cinc d'alevins) que conformen la base no ha agradat a la Fundació.

La gota que ha fet vessar el got ha estat la inclusió a l'ordre del dia de la Junta Extraordinària que el Consell d'Administració celebrarà el proper 9 de març d'un punt en el qual es tractarà la propietat del futbol base. En aquest, el club vol anul·lar l'acord al qual es va arribar ara fa dues temporades, amb Francesc Rebled al capdavant de la presidència, el qual cedia l'exclusivitat del control esportiu de les categories inferiors a la FPC Girona FC. Aquesta entesa comportava, igualment, un conveni de col·laboració entre totes dues entitats. Així ha estat com s'ha funcionat fins a dia d'avui; ja que la Fundació ha estat qui ha fet i desfet amb la base, que ha dut però els colors i el nom de Girona FC.

El club ja ha fet saber a la Fundació que aquest acord és "il·legal", tot i que des de la mateixa Fundació s'assegura que mai han tingut cap problema a l'hora de tramitar la documentació pertinent amb la Federació Catalana, per la qual cosa creuen inversemblant la reacció del Girona FC.

Precisament ahir, es va celebrar una roda de premsa per anunciar els punts més calents del projecte que la direcció esportiva, encapçalada per Mario Barrera, pensa dur a terme pel que fa al futbol base. En la trobada amb els mitjans, a la qual no hi va assistir cap membre de la Fundació, Barrera va explicar la ferma intenció de potenciar les categories inferiors, ja que "el futbol d'avui dia ja no es pot mantenir a cop de talonari, sinó invertint-hi des de la base".

El director esportiu va subratllar el "bon treball" que la Fundació ha dut a terme fins ara, va assegurar que el coordinador Sergi Raset seguirà al seu càrrec i que es té la intenció de crear "una escoleta de futbol per als més petits (benjamí i prebenjamí", a banda de potenciar amb "jugadors del primer equip" el "futbol social a les escoles". El Girona vol, a més, impulsar un "suport professional" per a "tècnics, metges i fisioterapeutes d'altres equips de la demarcació", així com també "crear un equip d'elit" amb els millors futbolistes de la categoria cadet i juvenil per "competir amb equips de superior categoria".

Barrera assenyalava igualment la importància de crear "un conveni de filiació" amb un club d'una "categoria immediata" a la primera plantilla, com ho pot ser la Segona Divsió B o la Tercera perquè "el salt entre el juvenil" i els "més grans" no sigui "tan exagerat". Tot això, amb l'únic objectiu de "formar futbolistes professionals" als quals el club té la intenció de "brindar totes les facilitats" perquè el dia de demà puguin arribar el més amunt possible.