Fa poc menys d'un mes, Josu Uribe entrava a la sala de premsa després d'empatar amb el Múrcia cafè en mà. Ho feia tranquil, amb un to distès i amb bona cara. Lamentava haver deixat escapar la victòria tot i les innumerables ocasions de les quals havia disposat el seu equip; però alhora se'l veia satisfet, content i optimista. Durant prop d'una hora, havia vist "el que vull veure en el meu equip". Quedava tota una volta per davant i, tot i que el Girona seguia en descens, l'esperança semblava que treia el cap per la cantonada. Tres jornades després, la cara del mateix Uribe ha canviat per complet. Ahir, un cop encadenada la tercera derrota consecutiva, l'asturià apareixia a la sala de premsa decaigut, sense gaire esma. Va recordar que el seu equip encara pot salvar-se, però el seu discurs, breu i sense tampoc ganes de ser gaire extens, ja no tenia el mateix parer optimista de fa unes setmanes.

És cert que Uribe va felicitar-se per l'"extraordinari" treball defensiu del seu equip; també és cert que va animar tothom a "seguir, seguir i seguir" per fer de la permanència una realitat. Va repetir que les "sensacions" que percep al llarg de la setmana "són bones" i que encara "creu" en la salvació. Però no va evitar subratllar, doncs va apuntar-ho en més d'una ocasió, que el Girona mira per sobreviure en una categoria com "la Segona A", en què les "equivocacions es paguen ben cares" i que ahir, una els va costar la derrota.

"El que s'ha vist avui (per ahir) no és just. Però és futbol. I el futbol té aquestes coses. No podem equivocar-nos si el que volem és sumar. I ens hem equivocat. Una acció ens ha costat el partit. El càstig que ens emportem és massa injust", lamentava el tècnic nascut a Gijón, qui va afegir, tanmateix, que malgrat la derrota havia vist "coses bones" que el fan pensar en positiu tot i la negativa classificació de l'equip. "Hem gaudit de tres o quatre bones ocasions i en defensa hem estat extraordinaris, contrarestant un equip com l'Almeria, que amb molt poc o pràcticament res s'ha emportat els tres punts. Però és cert també que ens falten algunes coses, que no ho fem tot bé".

Tres derrotes consecutives (Celta, Elx i Almeria) no han fet encara abaixar els braços a Uribe, que ahir convidava tothom a "seguir, seguir i seguir" i a "no equivocar-nos" perquè "les sensacions són bones". "Hem d'intentar mantenir la porteria a zero i estar més fins al davant perquè les coses ens vagin millor d'ara en endavant", va tancar.