Rememorar una victòria del Girona a domicili s'està guanyant a pols, setmana rere setmana, l'etiqueta de "llegenda". I és que, una temporada més, els números dels blanc-i-vermells lluny de Montilivi són d'allò més negatius. ?En?guany, però, s'han superat tots els registres i s'ha de fer un salt enrere gegantí per recordar l'última vegada que, vestits de visitants, els gironins es feien amb els tres punts.

La gesta en qüestió data d'un ja llunyà 8 de maig del 2011. Llavors, amb una versió del Girona que dista molt de l'actual (l'equip era desè, molt més a prop del "play-off" que no pas d'una zona de descens que mai arribaria a trepitjar), l'equip que entrenava Raül Agné va donar tot un recital d'efectivitat i seriositat al camp del Celta de Vigo. Tres gols d'un inspirat Ranko Despotovic (el serbi, que va tancar la temporada amb 18 dianes, va fer les maletes a l'estiu) i un altre de Luso Delgado van signar un espectacular 0-4 que a dia d'avui es recorda amb nostàlgia.

El que llavors es convertia en un ferm cop sobre la taula del Girona per demostrar que lluny de casa també tenia molt a dir, s'ha erigit com un mer miratge amb el pas del temps. Han passat prop de 10 mesos (301 dies) i l'equip català ha estat incapaç de guanyar un altre partit a domicili. N'ha disputat un total de 16, suficients com per, com a mínim, fer-se amb una o fins i tot dues victòries. Ni això. En aquests 16 desplaçaments en qüestió, el botí blanc-i-vermellés d'aquells que fan saltar totes les alarmes: 3 punts de 48 disponibles.

Per tant, això significa que el Girona només ha estat capaç d'esgarrapar 3 empats a fora, havent encaixat 13 derrotes (11 d'elles durant aquesta campanya), la qual cosa en converteix en el pitjor visitant de la categoria. Queden encara 7 desplaçaments aquest curs (Osca, Cartagena, Hèrcules, Sabadell, Guadalajara, Nàstic i Múrcia); 7 oportunitats per intentar, com a mínim, netejar una mala imatge com a visitant. Números que, juntament amb el rendiment irregular a casa, han fet que el Girona es trobi, a dia d'avui, al pou.