El tècnic del Barça, Pep Guardiola, va assegurar ahir després del partit que "no estaria en aquesta professió si pensés que algú actua amb premeditació", en relació amb les possibles decisions arbitrals desfavorables en la soferta victòria davant l'Sporting de Gijón (3-1). "No estaria en aquesta professió si pensés que algú premeditadament ve a fer-te mal. Les coses passen, cal superar-les. Ara sembla una novetat, però en el passat ho hem fet, superar les adversitats. Aquesta casa sempre ha estat així, hem hagut de fer-ho sempre nosaltres i així ho hem fet, avui una vegada més".

D'aquesta manera, l'entrenador blaugrana va asseverar que el seu equip no és segon per culpa dels àrbitres, però va ressaltar que la diferència de deu punts no es només pels "pels nostres errors. No es que no siguem líders per culpa dels col·legiats, alguna culpa hi tenim. Però estar a tants punts no és només responsabilitat nostra, això vull deixar-lo clar. No ho hem fet tan malament com per estar on estem", va assegurar, encara que després va matisar que es referia als mèrits del Reial Madrid, que "està imparable".

També va parlar del futur més pròxim. "Ara el repte és majúscul. Vull que el Madrid vingui a guanyar la Lliga al Camp Nou, encara que no tinc gaire fe", va admetre, insistint en la imatge de l'equip, més enllà de l'arbitratge. "Al final el que ens quedarà sempre és el record d'aquest partit dur, amb tres golassos. I de Velasco Carballo ningú parlarà demà (avui)", va recalcar. Només sé que durant tots aquests anys el que hem guanyat ha estat perquè ho hem merescut. I ho hem de fer molt ben sempre per poder guanyar. Hem tret un partit que se'ns ha complicat a l'inici, molt defensiu", va explicar. "Em quedo amb la resposta dels jugadors, una vegada més després de tants anys -va subratllar-. Hem apel·lat a la petita èpica que podem arribar a tenir i tirar un partit endavant perquè la setmana sigui maca i preparar el partit de Champions".

Per altra banda, el tècnic del conjunt blaugrana, Pep Guardiola, va assegurar en roda de premsa que el xilè Alexis Sánchez estaria com a mínim un mes de baixa. Després de les primeres exploracions, els serveis mèdics del club varen confirmar que el xilè només s'haurà d'estar entre 10 i 15 dies de baixa per poder-se recuperar d'una petita ruptura fibril·lar de l'adductor de la cama dreta. Així doncs, segur que Alexis Sánchez es perdrà el partit de dimecres contra el Bayer Leverkusen i el de dissabte contra el Racing de Santander. El davanter xilè del Barça es va lesionar en els darrers minuts del partit contra l'Sporting de Gijón. Sobre aquesta baixa, Guardiola, va assegurar que em dol perdre Alexis. Ara mateix no estem per perdre gaires coses. Aquesta temporada malauradament l'hem perdut en massa ocasions".

Finalment Guardiola també va tenir paraules per elogiar el paper de Seydou Keita i el seu golàs: "Una de les coses més meravelloses els últims anys és haver trobat un jugador com ell".