Josep Delgado no es va deixar veure ahir per la junta general d'accionistes del Girona. No li va fer cap falta. Les seves decisions van ser aprovades per l'aclaparadora majoria que dóna tenir a a la sala un dels seus homes de confiança, Joaquim Boadas de Quintana, amb una cartolina on hi havia apuntada la xifra 303.071. Són les accions que portava delegades l'advocat i portaveu del club, el total del capital present era poc més: 303.343 accions per arribar a una mica més del 99%, i per tant tot el que Delgado volia que s'aprovés es va tirar endavant. Una ampliació de capital d'un milió i mig d'euros, la revocació del document que cedia a la Fundació els drets del futbol base i un canvi de reglamentació per complicar que en la propera junta hi tornessin a ser els 11 petits accionistes que hi havia ahir a la sala VIP de la llotja de Montilivi. El proper cop ja no podran tenir veu i vot amb tres accions. En necessitaran reunir un mínim de 150.

El canvi de la normativa d'assistència a les juntes va aixecar crítiques per part dels petits accionistes, verbalitzades per Francesc Rebled que va acusar el consell "d'incoherència", i per Ignasi Lleal, que va demanar-se si els mateixos membres del consell que hi havia a la taula eren accionistes. El president Ramon Vilaró es va comprometre a estudiar la nova mesura, a banda de negar que el club es volgués fer més opac, però un cop acaba la junta Boadas de Quintana la va tornar a defensar amb vehemència.

L'ampliació de capital quedarà estructurada en tres fases: la primera amb drets preferent pels actuals accionistes per comprar el mateix percentatge que tenen ara, la segona per als accionistes sense cap limit i la tercera per als no accionistes. El total de l'ampliació de capital aprovada ahir per la junta d'accionistes és de 1.532.300 euros (repartits en títols de 10 euros) que volien arribar a un nou capital social del Girona SAD de 4.596.900. Una entrada de diner a la societat que, segons es va explicar ahir en base als números d'auditòria, és "necessària" perquè els actuals fonts propis és clarament inferiors al cinquanta del capital social que hi ha a dia d'avui. Les tres fases es mantindran obertes fins al final, però el mateix Boadas de Quintana ja va confirmar ahir que "la propietat", una de les moltesmaneres d'anomenar Josep Delgado, cobrirà el cent per cent de l'ampliació que no sigui comprada al llarg del procés.

La modificació que continuarà aixecant més polseguera en els propers dies serà la revocació de document que, firmat en el seu dia per llavors president Francesc Rebled, donava els drets del futbol base a la Fundació. El Girona ho defensa alegant que el club té dret a controlar les seves categories inferiors, i que l'esmentat documentat no havia estat aprovat mai per una junta, però Rebled va apuntar que en la del novembre del 2010 es va donar per bona tota la gestió anterior i el president de la Fundació, Jordi Triola, recordava que "fins fa un mes ningú es preocupava pel futbol base". La Fundació seguirà lluitant per evitar perdre els drets en una pugna que pot acabar als jutjats.