Girona. Nou del matí. Dues furgonetes carregades d'il·lusió, i de les jugadores de l'Uni, començaven el seu viatge cap a Arganda del Rey on demà a la tarda (16.00, Esport3) el bàsquet femení de la ciutat farà història disputant les semifinals de la Copa de la Reina contra el Perfumerías Avenida de Salamanca. Contra les actuals campiones d'Europa, amb la gironina Marta Xargay a l'equip rival, i amb la sensació que una temporada increïble en l'aspecte esportiu viurà el seu moment més àlgid tot i els actuals moments d'incertesa econòmica. "Ja hi som. Fa molt de temps que parlem d'una Copa per la qual ens vam classificar ja fa mesos", apuntava ahir abans de marxar Anna Caula conscient que, tot i la victòria és complicada, la cita de demà és una gran oportunitat per "gaudir competint amb tres dels millors equips d'Europa". Conscient del paper de favorit del Salamanca, l'entrenadora gironina tirava ahir de tòpic: "Tenim poc a perdre i molt a guanyar".

La irrupció del Ros Casares a l'estiu -fitxant tant estrelles de primer nivell mundial com Maya Moore, Anna Wauters o Lauren Jackson i jugadores clau del Salamanca: Sancho Lyttle i Sílvia Domínguez - va deixar l'equip de Lucas Mondelo sense la mateixa fortalesa que l'equip que va dominar el bàsquet europeu la temporada passada. La recent eliminació de l'Eurolliga ha estat un cop fort, però l'equip de Xargay, Bonner, Marta Fernández o Erika de Souza o encara té un gran potencial per assegurar-se sense problemes el segon lloc a la lliga i està uns graons per sobre de Rivas, Uni o Mann Filter. "Hem d'esperar que el Salamanca no tingui el millor dia del món perquè si no ?gairebé és impossible i després hem de ser molt rigoroses, cuidar tots els detalls i que ens somrigui l'encert", apuntava ahir una Caula que sap que, tot i que hi han estat aprop en els dos partits de lliga (el darrer de dimarts passat amb un 77-71 al Wurzburg) el seu antic company de cos tècnic a les categories inferiors, Lucas Mondelo, encara disposa d'una rotació molt més llarga, amb deu jugadores de primer nivell.

El factor físic pot acabar decantant la balança, tant pel desgast al final de partit, com perquè Bonner, De Souza, Vadja i Pascua conformen un joc interior que no permetrà a Vega i Robinson lluir-se amb la mateixa facilitat que han demsotrat en molts dels partits d'aquesta temporada. La pivot nord-americana de l'Uni té molèsties des de fa dies en un genoll, però avui podrà jugar, com també va estar en condicions de fer-ho dimarts a Salamanca o els dies d'Hondarribia i Burgos amb els mateixos problemes. En els tres partits, Robinson va jugar a prou bon nivell: contra Salamanca amb 16 punts, 12 rebots i 31 de valoració. Precisament, rebaixar l'aportació d'Angelica Robinson i de Gisela Vega una de les preocupacions de Lucas Mondelo, que fa esforços per evitar treure's la pressió de sobre després de l'eliminació europea i de la superioritat demostrada per Ros Casares fins al moment. "Hem d'intentar que el ritme del partit no el portin les dues bases del Girona i intentar controlar el seu joc interior", assegurava ahi el tècnic català del Salamanca que no té baixes tot recordant que "Girona té un equip molt equilibrat de molta qualitat però crec que hauríem d'imposar el nostre ritme, intensitat i la nostra rotació".