La garrotada que va suposar el 3-2 encaixat dissabte passat a Las Palmas va ser de les fortes però després de cada caiguda, és obligatori aixecar-se. Tal com van quedar els jugadors amb el propietari Josep Delgado i el director esportiu Mario Barrera en la reunió de dijous passat al vestidor, ningú abaixarà els braços i per aquest motiu, aquesta tarda el Girona tornarà a sortir a mort davant el Xerez conscient que s'hi està jugant la vida. El conjunt gironí necessita conservar la solidesa com a local que va iniciar fa quinze dies davant el Numància (2-0) per mantenir l'esperança i evitar que les places de permanència s'escapin. El plantjament d'Uribe serà el mateix que contra els sorians, el de sortir des de bon començament a la recerca de la victòria. Al davant hi haurà una de les millors plantilles amb noms com José Mari o Capi, que viu instal·lada en una constant situació d'inestabilitat institucional la qual fa que l'equip en faci una de freda i una de calenta aquesta temporada. Cridat a ser un dels aspirants a l'ascens, a l'hora de la veritat el Xerez no acaba d'alllunyar-se del tot de la zona calenta. Per tombar el conjunt andalús, Josu Uribe va deixar fora de la llista de convocats Garmendia, titular els darrers tres partits, a més a més de Benja, que torna a sortir després de ser a Las Palmas. Per contra recupera Óscar Díaz, que s'enfrontarà al que fins fa uns mesos era el seu equip i l'argentí Ballini. Moha, Saizar i Omgba segueixen sense comptar.

El tècnic asturià va admetre que arran del 3-2 del Gran Canària, en calent, "el cos" li demanava "fer canvis" però que durant la setmana ha analitzat més a fons les coses i potser no farà tanta revolució. Tortolero i Yago serguiran sent la parella de centrals -Rigo segueix fora de la llista i no n'hi ha cap més de disponible- mentre que al doble pivot, Acciari podria formar amb Dorca. L'estat físic de Jandro, malalt a principis de setmana, és el principal maldecap del tècnic, que dubta si situar-lo d'entrada o no. Si Jandro no estigués bé, jugarien Nieto o Goiria.

Relleu a la porteria?

On no està tan clara la titularitat és a la porteria, on ahir Uribe no va garantir que Mallo fos l'escollit. El preparador va assegurar que "no es planteja canviar-lo pel tercer gol a Las Palmas" però sí que va admetre que Santamaría podria tornar "en qualsevol moment". "Estic molt content amb tots dos i m'agradaria que poguessin jugar tots dos. A Roberto no el vaig asseure per un rendiment personal deficient sinó que buscava una altra cosa amb Mallo i ens ho ha donat", va aclarir. En tot cas, Uribe sí que obrir la porta a al dubte en afirmar que el navarrès tornaria a l'equip tard o d'hora. "No sé si serà demà (per avui) o no", va dir.

Al Girona només li val la victòria. Un punt tal com estan les coses seria un resultat insuficient i més tenint en compte que aquesta jornada hi torna a haver duels directes a la part baixa i que hi podria haver opcions de retallar diferències. "No vull fer comptes ni pensar en Osca i Cartagena. Al nostre cap només hi ha el Xerez i si sumem els tres punts ens donarà molta força", reflexionava el tècnic.

El Xerez, de la seva banda, arriba sense Lombán, sancionat, ni Rueda, Cordero i Cámara lesionats. Es queden fora per decisió tècnica Capdevila i Israel.