"Això és el que fa dies que no em deixa dormir". Aquesta és la resposta d'un dels pocs directius que queden al Sant Josep, més vinculat a la base que no pas al dia a dia del primer equip, en ser preguntat sobre si la greu situació econòmica de l'entitat pot acabar deixant sense bàsquet els més de dos-cents nens que juguen al pavelló de Sant Josep. El club gironí fa setmanes que ha arribat al límit econòmic: no es poden pagar nòmines de jugadors i tècnics, es va viatjar a Tarragona amb cotxes particulars i diumenge, contra el Navarra, a Fontajau ja no es van contractar serveis externs de seguretat, vídeo, venda d'entrades o megafonia. El club no té cap marge de maniobra en l'aspecte econòmic després de ser incapaç de trobar un patrocinador seriós en quatre anys, i continua esperant l'aportació d'un Josep Delgado que s'havia compromès públicament a tornar a ajudar. Ara, la preocupació dels directius es comença a girar cap a la base, que també ja ha començat a patir els efectes de la manca de diners. Preocupació, sobretot, de cara al que pugui passar més enllà d'aquest juny.

A diferència de la plantilla de Zan Tabak, els equips de base del Girona acabaran la temporada sense greus problemes. El futur a mitjà termini de l'equip de LEB Or és molt negre, però, en l'àmbit social, i també per a la supervivència en l'aspecte qualitatiu del bàsquet gironí, seria més molt més greu que més de 200 nens s'haguessin de buscar un altre club per jugar o que la demarxació perdés les catetories preferents a júnior i cadet masculí. En una situació semblant a l'actual, quan el CB Girona va declarar concurs de creditors i es haver de "ressuscitar" el Sant Josep, la base va ser traspassada al nou club sense excessius problemes. Ara, l'operació seria la mateixa amb els entrebancs afegits que no hi ha cap Sant Josep per recuperar d'un calaix i que s'hauria de fer un club nou. A més les relacions del bàsquet gironí amb la Federació Catalana no són igual de fluïdes que en aquell moment i això podria complicar el pas de les places de preferent.

A banda del primer equip, LEB Or, i del filial, Lliga EBA, sota l'actual paraigua del Sant Josep hi ha 27 equips més: 14 de l'Escola Ramon Sitjà, cinc a través de la vinculació amb Maristes, més cinc cadets i tres júniors. Els júniors i cadets A juguen a Preferent, aquí és on el club hi té jugadors estrangers de bon futur (sobretot Kulikov i Nikolic), mentre que la resta juguen a interterritorial o les lligues gironines. El júnior juga puntualment a Fontajau, però la majoria de partits es juguen als pavellons de Sant Josep, on recentment s'han acabat unes obres de millora, Vila-roja o Maristes. Esportivament, el rendiment dels equips de base és bo: el júnior va guanyar el Barça per primer cop en anys i, tant l'equip de Carles Ribot com el cadet, competeixen amb els millors en les seves categories. El segon equip, segon classificat a Lliga EBA, és una mostra del potencial dels joves jugadors que pugen de la cantera gironina. I, en bona part per culpa de la caòtica situació econòmica del club, Zan Tabak ha donat minuts a LEB Or a jugadors de la base en les últimes jornades. A banda dels ja coneguts Álvaro Alarcón, ara lesionat, i Pau Vila, Tabak també ha fet jugar Edu Gatell, Michel Acosta i diumenge el júnior Bernat Álvarez (fill de l'exjugador del Valvi Manolo Álvarez i de només 16 anys).