Després de la derrota de divendres contra el Clavijo (85-90) ja no hi ha opcions de jugar el play-off. Què creu que va faltar per guanyar?

Amb poca rotació de banqueta és complicat poder guanyar un partit en una Lliga tan competitiva com és la LEB Or, i més si aquest és un partit d'alta anotació com el d'ahir (divendres). Tot i així cal estar satisfet del treball fet, ja que en el segon temps vam aconseguir recuperar una diferència de 16 punts. Malauradament a la part final del partit, per falta de rotació i com ja ens ha passat en altres ocasions, ens varen faltar forces. És una llàstima no haver pogut donar una alegria a la nostra afició en el darrer partit de la temporada a casa.

Jugar el play-off hauria estat un autèntic premi, no?

Hauria estat un premi, tot i que aquest premi hauria pogut provocar unes dificultats econòmiques majúscules, ja que això hauria suposat un cost econòmic important sobretot per poder viatjar en el play-off.

És optimista que el club pugui solucionar els greus problemes econòmics que pateix en un futur breu?

Del tema econòmic no en vull parlar. Aquesta és una pregunta per fer al president o al director esportiu.

Una ciutat com Girona amb una gran tradició de bàsquet, amb 20 temporades a l'ACB, pot permetre's el luxe de quedar-se sense un equip d'elit?

Espero que això no passi. Des del meu punt de vista, tot i fer només set-vuit mesos que sóc a Girona, penso que una ciutat com aquesta que sempre ha tingut bàsquet d'alt nivell no s'ho pot permetre. El bàsquet és un esport molt bonic. Seria una llàstima que Girona no tingués un equip de primer nivell.

Seria una llàstima que Girona es quedés sense un equip de bàsquet masculí professional, sobretot per la bona feina que s'està fent amb els equips de base?

Sí. Però a part de la base del club, també per a la resta de joves i persones de les comarques gironines que els agrada el bàsquet. En aquests mesos que fa que sóc a Girona, he vist que hi ha una gran quantitat de clubs petits que treballen molt intensament i amb il·lusió aquest esport.

Capítol a part, és l'entrega i coratge de Darryl Middleton amb Girona. Considera que la ciutat té un deute amb ell?

Abans de venir a Girona el coneixia únicament d'haver coincidit a la pista. Sincerament fa massa poc temps que sóc a Girona per valorar la seva relació amb la ciutat. En canvi, sí que puc afirmar que aquesta temporada ha demostrat una gran professionalitat i entrega. Em consta que té ganes de seguir jugant la temporada vinent, i que la seva prioritat és continuar a Girona, tot i que no descarta marxar.

Què n'opina, de la resposta de la gent de Girona aquesta temporada?

L'únic que puc dir, és que al llarg de tota la temporada, en els partits a Fontajau sempre he vist la mateixa gent. Vull donar les gràcies a aquests fidels seguidors que ens han donat suport des del primer a l'últim partit.

Té la sensació d'haver ajudat en tot el que estava a les seves mans?

Fins fa poc temps vaig treballar per intentar aportar el meu gra de sorra. Vaig treballar durament per intentar portar un patrocinador de fora d'Espanya gràcies als meus contactes, però la crisi afecta tothom i no va ser possible.

Quin serà el futur de Zan Tabak després del partit a Melilla?

Primer de tot, cal treballar durament per guanyar a Melilla. Del meu futur ja hi haurà temps de parlar-ne quan s'acabi la temporada. De totes maneres, vull agrair a Girona l'oportunitat que em va donar l'estiu passat per debutar com a primer entrenador. Evidentment m'agradaria que Girona continués a la LEB Or, i poder-hi seguir.

Un missatge per a la gent de bàsquet de Girona?

Dir-los que tot i els problemes que hem tingut al llarg de la temporada, i no jugar-nos res poden estar segurs que lluitarem per donar-ho tot a Melilla amb l'objectiu de guanyar. Els jugadors, cos tècnic i els empleats del club han fet una gran feina que molts no han sabut valorar.