La disputa de l'Europeu de patinatge a la Ciutat Esportiva ha comportat l'ajornament del duel que aquest cap de setmana havia de disputar el Sather Blanes contra el Monjos corresponent a la 20ena jornada de l'OK Lliga. El duel ha quedat programat ara pel divendres 18 de maig a partir de les 9 del vespre. L'altre representant gironí de la categoria, el Shum Grupo Maestre, jugarà demà (21.00) a casa contra el Reus. El Blanes és sisè a la classificació superant per dos punts el Shum, que ocupa la setena plaça. Els dos conjunts gironins tenen l'objectiu de tancar la temporada classificant-se per a competicions europees. Per aconseguir-ho tenen per davant les últimes set jornades del campionat.

En el Campionat d'Europa de Blanes s'hi presentaran pràcticament 100 actuacions, entre les modalitats de Grups Grans, Grups Petits, Quartets i Júnior. Espanya presenta en totes elles diversos clubs amb possibilitats d'alçar-se amb una victòria. La gran afluència de públic i participants comporta un gran esforç per part de l'organització per aconseguir coordinar els més de mil patinadors que es donaran cita aquest cap de setmana a la ciutat selvatana. Xavi López, entrenador dels Reus Deportiu, l'equip que va superar l'Olot al campionat d'Espanya, explica que "a Itàlia, que és l'altra potència en el nostre esport, potser són més bons tècnicament, però nosaltres els superem a l'hora de buscar l'originalitat i la comunió amb el públic".

El president del Comitè de Patinatge de la Federació Catalana a Girona, Josep Badia, es mostrava ahir convençut de l'"èxit assegurat" de l'Europeu a Blanes. Segons ell "des de fa molt temps a Girona tenim dos clubs punters de grups de xou i és un orgull per a nosaltres. Ara a més a més tenim l'oportunitat de veure'ls competir a casa". De totes maneres Badia va voler deixar clar que "no només l'Olot i el Blanes estan fent les coses bé, com ho demostren els seus excel·lents resultats en europeus i mundials, sinó que hi ha molta gent que també treballa de valent. El problema és que al davant tenen dos equips que es troben un punt per sobre de la resta, però la salut del patinatge gironí és molt bona".

Blanes es convertirà demà i dissabte en el centre del patinatge europeu gràcies a la disputa d'un Campionat continental de Grups de Xou que omplirà de gom a gom, per primera vegada, la Ciutat Esportiva. Els organitzadors s'han vist obligats a ampliar l'aforament de la pista blava per poder-hi col·locar al voltant de 3.000 espectadors durant les dues jornades de competició. A Blanes les delegacions ja hi han començat a arribar. S'esperen una vuitantena de clubs de 9 països diferents, en un esdeveniment de primera divisió que mobilitzarà més d'un miler de patinadors. Les entrades anticipades fa dies que estan esgotades i l'únic consol que els queda a aquells que encara no en tenen és intentar ser dels primers a les taquilles quan s'obrin demà i dissabte per vendre la petita reserva que la Federació obliga a fer pels dies de competició.

Les comarques gironines fa temps que són una potència mundial en aquesta disciplina. A l'Europeu hi competiran dos clubs de "casa", l'amfitrió PA Blanes Fundació en Grups Petits dissabte i el CPA Olot en Grups Grans demà. Les selvatanes arriben a la prova com a campiones d'Espanya gràcies a la coreografia "La màgia d'Irúa", mentre que les garrotxines, habituals en tots els podis, van veure's sorpreses en aquesta competició pel Reus i es van haver de conformar amb el segon lloc. Alter Ego tornarà a tenir en l'equip tarragoní i en els representants italians els principals obstacles per penjar-se l'or. A Blanes també s'hi repartiran aquests dies els bitllets per a un Mundial que es farà la tardor que ve a Nova Zelanda.

El format de grups de xou i precisió és una modalitat pròpia del patinatge artístic on es mescla el patinatge amb diferents disciplines de les arts escèniques. Es valora la idea, la temàtica, la originalitat de la posada en escena i la coherència global del ball. La música escollida i el vestuari són també elements clau d'aquesta modalitat juntament amb la tècnica pròpia del patinatge emprada per expressar els diferents moviments artístics.

Jornada d'entrenaments

Aquesta setmana els esdeveniments se succeeixen a un ritme frenètic a la Ciutat Esportiva de Blanes, on tot és gairebé a punt per a l'inici de la competició. Avui a partir de les 11 del matí s'iniciaran els entrenaments oficials i al vespre es farà el sorteig amb l'0rdre de sortida de les diferents categories. Per a la jornada de demà s'han programat els grups cadets, joves, júniors i grans i, entremig, es farà la cerimònia inaugural; dissabte serà el moment del quartet, la precisió sènior i els grups petits. Serà el moment dels amfitrions, un PA Blanes Fundació que surt entre els favorits, com també ho és l'Olot en els grups grans.