El Girona d'hoquei femení afronta aquest cap de setmana el repte més important de la seva història: la Final Four de la Copa d'Europa. Tot just en el seu segon any a l'OK Lliga, l'equip que entrena Sergio Alonso ja s'ha aconseguit situar entre els quatre millors del continent, un èxit sense precedents per a l'esport gironí que confirma l'excel·lent moment de l'esport d'èlit femení. Vegin, si no, com també aquesta temporada han brillat l'Uni Girona a la Lliga Femenina de bàsquet, el Cassanenc de Superdivisió de tennis taula, el GEiEG de waterpolo i de rugbi, l'Estartit de futbol i el Blanes i l'Olot de patinatge artístic.

"Estem fent una temporada brillant, segurament per sobre de les nostres possibilitats", confessava ahir el president del Girona CH Josep Pla. Dissabte a 3/4 de 10 de la nit jugaran la semifinal contra Os Lobinhos (l'equip amfitrió), i si la cosa va bé, l'endemà lluitaran a la final contra el vencedor del duel Coutras-Biesca Gijón. "Mai ens hauríem pensat arribar fins aquí, però ara que hi som...", afegia Pla. En un context de crisi com l'actual cada vegada costa més quadrar els números. Per disputar la Final Four han hagut de fer mans i mànigues per trobar els 5.000 euros que val el viatge a Portugal per a 15 persones -"és un premi i no hem volgut deixar fora ningú"-. Han buscat patrocinadors però cap ho ha vist clar. Tampoc han rebut cap ajuda de l'Ajuntament "tot i que estem a la vora d'una fita històrica mai vista a l'esport gironí".

Els èxits del Girona d'hoquei han arribat la mateixa temporada en què l'Uni ha explotat definitivament a la Lliga Femenina de bàsquet. Terceres al final de la fase regular, per davant de potències com Rivas Ecópolis i Mann Filter, l'equip d'Anna Caula ha jugat per primera vegada a la seva història el play-off pel títol i la Copa de la Reina. Ara està treballant per veure quin pressupost podrà tancar per a la temporada vinent, a l'espera també que els confirmin que tenen plaça per a la Lliga Europea. En waterpolo el GEiEG ha firmat una gran temporada que li ha valgut l'ascens, de nou, a l'elit (Divisió d'honor), mentre que l'equip grupista de rugbi femení es mantindrà a la màxima divisió.

L'esport femení d'elit també triomfa a Cassa, on el Cassanenc va sisè a la Superdivisió de tennis taula, amb opcions de classificar-se per a competicions europees. El cap de setmana passat Blanes i Olot van guanyar plata i bronze, respectivament, a l'Europeu de patinatge, i en futbol, l'Estartit té un coixí de 4 punts sobre el descens a falta de 4 partits. "Costa molt trobar ajudes. És més fàcil ajudar l'esport masculí que el femení", lamenta el president Carles Nugué.