Aques cap de setmana se celebra la segona edició de la Intermón Oxfam Trailwalker, un dels desafiaments per equips més durs del món. La prova consisteix a completar un recorregut de 100 quilòmetres en equips formats per quatre persones amb un temps màxim de 32 hores per completar-los. Tanmateix, no es tracta únicament d'una exigent prova física ja que els participants recapten diners per a la lluita contra la pobresa i la injustícia al món. L'edició d'enguany tindrà el punt de partida a les 11.00 de demà al matí a Olot i té prevista l'arribada a Sant Feliu de Guíxols. Entremig es passarà, corrents o caminant, per Sant Esteve d'en Bas, Sant Feliu de Pallerols, Amer, Anglès, Girona, Quart, Cassà de la Selva, Santa Cristina d'Aro i Llagostera, entre d'altres localitats.

Els membres dels equips han de començar junts, mantenir-se junts i acabar junts. Els equips seran de 4 corredors més dos més de suport amb vehicle. Precisament són les aportacions econòmiques dels equips les que han fet popular aquesta prova. Cada equip es compromet a recaptar abans de la marxa un mínim de 1.500 € per donar suport als projectes a Àfrica, Àsia i Amèrica. Un dels molts programes als quals van destinats els fons recaptats pel Trailwalker és el Banc d'Aigua a Etiòpia.

El Trailwalker era en el seu origen un exercici militar d'entrenament per al Regiment Gurkha a Hong-Kong. El 1986, va passar a ser un esdeveniment Oxfam per recaptar fons i des d'aleshores ha anat creixent fins a convertir-se en un dels reptes esportius més importants, amb edicions anuals a diversos països d'arreu del món