És del tot evident que estar a quatre punts de la permanència quan només queden sis jornades per acabar la Lliga és un escenari que cap equip desitja. Tanmateix, la situació que travessa ara Girona la hauria signat tot el vestidor blanc-i-vermell fa ben poques jornades, quan semblava que el descens era el futur que esperava a l'equip de Montilivi. Ho sap Javi Salamero, que ahir apareixia més que satisfet a la sala de premsa del Pedro Escartín, i on també va felicitar el "gran partit" que havien signat els seus futbolistes, abans d'assegurar que el seu equip "lluitarà" fins al final per fer realitat el "somni de la permanència".

"L'equip s'ha vist capaç i ha intepretat a la perfecció tot el que hem treballat al llarg de la setmana", assegurava l'entrenador, més que satisfet amb la feina feta per un Girona que surt d'allò més reforçat del camp del Guadalajara. I és que els blanc-i-vermells, que passen l'Alcoià en la classificació, se situen només a 4 punts dels manxecs, veient molt més factible la permanència que no pas fa unes setmanes. "Aquesta victòria fa que estigem del tot immersos en la lluita per la salvació. Esperem que l'equip estigui a l'alçada com ho ha estat avui (per ahir) en les jornades que resten", indicava. I és que Salamero, que ahir va veure el seu conjunt a un nivell "extraordinari", espera que el resultat d'ahir no sigui "un fet impuntual", sinó "l'inici d'un somni que esperem que es faci realitat".

Es va preguntar, per tant, sobre les opcions de permanència dels seus homes al preparador. En aquest aspecte, va valorar-se el calendari que espera no només als blanc-i-vermells, sinó també al Guadalajara, presumiblement més complicat que no pas el dels catalans: "El calendari és dur per a tots ara mateix, sobretot en aquesta categoria en la qual no hi ha rivals petits o grans i tampoc partits fàcils o complicats. El que hem de fer és oblidar la resta d'equips i anar com fins ara, partit a partit. Per tant, a pensar en l'Alcoià, a guanyar-los a Montilivi i el més important, a fer nostre el goal average amb ells".

Va parlar Salamero d'una victòria "del tot merescuda" dels seus, ja que havien sortit a buscar-la "des de l'inici" i ni tan sols el gol del Guadalajara els havia posat la por al cos. "És impossible arribar als camps de futbol i ser contundents durant 90 minuts. Ens han fet un gol, són coses del futbol i no per això ens hem posat neguitosos", va justificar-se.

Se li va preguntar per Ferran Corominas, autor ahir de tres dels quatre gols del seu equip. I de la boca de l'exentrenador del Farners només van fer que sortir-ne elogis. "No el descobriré jo; és un jugador que marca les diferències, encara que si ho fes cada dia això, estic segur que no estaria amb nosaltres, sinó a Primera". També va valorar positivament el partit de Marcos Tébar: "Ha estat extraordinari".

"Avui dia el Guadalajara té més possibilitats que no pas nosaltres, però la nostra dinàmica és molt més favorable. Tenim quatre partits a casa i necessitem el nostre públic. Guanyar ha estat com un ascens per a nosaltres", va tancar.