Alguna cosa ha canviat. Cap a millor, és evident. A Montilivi es creu, i de valent, en una permanència que molts havien llençat a la paperera fa ben poques setmanes. En té la culpa una victòria. Potser la victòria més important des que va començar la temporada. Va ser dissabte, al Pedro Escartín de Guadalajara, quan els de Salamero s'espolsaven els fantasmes i es treien un bon pes de sobre golejant el seu rival (1-4) gràcies al hat-trick de Corominas i a una diana de Jandro Castro. Un triomf que significa un abans i un després, un punt d'inflexió, que no només ha tornat a enganxar l'afició, sinó que ha disparat els ànims d'un vestidor que creu sobradament en les seves possibilitats per mantenir-se una temporada més a Segona A.

No només els jugadors desfilaven per la zona mixta de l'estadi manxec amb un somriure d'orella a orella i es mostraven d'allò més optimistes davant els mitjans de comunicació sobre les seves opcions de permanència. Encara n'hi ha més. El Twitter, un canal de comunicació que diversos futbolistes blanc-i-vermells fan servir per dir la seva, va omplir-se de missatges positius, de bones intencions i de crits d'ànim dels integrants del vestidor.

"És clar que es pot, estic molt feliç per la victòria. Gràcies a tots aquells que ens empenyen!", escrivia Marcos Tébar, un dels jugadors que va completar els 90 minuts a Guadalajara. El seu company a la mitja, Albert Dorca, també deia la seva: "Gran partit. Tots junts ho aconseguirem. Endavant, Girona!", exclamava. Dani Mallo va assegurar que l'equip continuarà "lluitant amb fe, treball i humilitat", mentre que Jose Martínez definia el triomf al Pedro Escartín com "un gran pas cap a la salvació".

Fins i tot alguns dels jugadors que s'havien quedat a Girona i no havien viatjat amb la resta de l'expedició també es pronunciaven. "Som-hi, equip, caram! Som molt grans, i tant que es pot!", deia Javi Acuña. "Som-hi!", va escriure, amb majúscules, el central Yago Fernández.

Qui també va aportar el seu gra de sorra va ser el tècnic Javi Salamero, qui va instar l'afició a no girar l'esquena en aquest moment tan important: "Ara és qüestió de creure en ells".

Vídeo motivador

És evident que els números de Javi Salamero milloren els registres de Raül Agné i Josu Uribe, els seus predecessors a la banqueta de Montilivi. El tècnic no ha emprat cap fórmula revolucionària, ni molt menys ha tirat de talonari per reforçar l'equip. Salamero s'ha limitat, a banda d'entrenar, a motivar els seus. No només en cada sessió d'entrenament, ni en cada xerrada tècnica. Hi han ajudat les jornades alternatives, els dinars per fer pinya, les sortides i, fins i tot, els vídeos motivacionals. L'últim d'ells el va passar a la plantilla just abans del decisiu partit al Pedro Escartín. I l'efecte va ser immillorable.

Salamero va recuperar un breu muntatge que fa dos anys va tenir molt de ressò a les xarxes socials. Es tracta d'unes imatges en les quals es veu la pujada del pilar dels Marrecs de Salt a la Catedral de Girona del passat 2010 en què els castellers, en l'ascenció, arriben fins a dalt malgrat patir una caiguda a mig camí. Una música que toca la fibra i missatges com "la vida és plena de dificultats" o "l'important és tornar-se a aixecar i lluitar fins al final" el completen.