L'esperança és l'últim que es perd. Sobretot a Llagostera. No ho va fer l'equip blaugrana quan va encaixar cinc derrotes consecutives per començar la lliga. Ni tampoc quan, a la jornada 8, encara no havia guanyat cap partit. Ni quan al mes de setembre més d'un ja el donava per mort, condemnant-lo al descens sense marge de maniobra. Per això, ara que té el play-off d'ascens a tocar, ara que depèn del que facin Badalona, Hospitalet i Huracán per quedar entre els quatre primers classificats, el vestidor llagosterenc tampoc llençarà la tovallola. Jugadors i tècnics són conscients que necessiten una veritable carambola i que la sort no els giri l'esquena. Però hi confien.

El Llagostera va fer els deures diumenge. Disputava la seva última jornada (aquest cap de setmana no es vestirà de curt, ja que el seu rival, l'Sporting Mahonès, va retirar-se ara fa uns mesos de la competició) aconseguint una important victòria (0-1 a Andorra) que el situa tercer amb 64 punts. Tanmateix, la classificació per al "play-off" d'ascens no està assegurada. Els blaugrana depenen del Badalona, Hospitalet i Huracán; necessiten que dos d'aquests tres equips no guanyin els seus respectius enfrontaments si volen jugar la lligueta d'ascens a Segona A. Una empresa complicada, però no pas impossible. Així mateix, amb recel però alhora amb optimisme, ho veuen alguns dels integrants de la plantilla, enquestats ahir per Diari de Girona.

Del "som optimistes" del central Diego Rangel fins al "nosaltres ja hem complert, més no hi podem fer", del migcampista Pere Tarradellas. Diversos punts de vista, tots amb els seus matisos. Però tots ells, amb la suficient dosi d'esperança com per creure-hi. "No és a les nostres mans i no és senzill. Els nostres rivals directes s'enfronten contra equips que ja no s'hi juguen res... Però esperarem. No serà per ganes i per voluntat", remarca el veterà defensa Óscar Álvarez. El central, però, no amaga que la temporada que ha fet el Llagostera és "històrica", sobretot quan "al desembre ja ens donaven per morts".

També ho veu així el seu company Uri Santos. El davanter assumix que quedar entre els quatre primers "és difícil", encara que admet que al vestidor hi ha "esperança" perquè "a Segona B qualsevol partit és complicat i hi pot passar de tot". L'atacant creu que fer el play-off seria la "cirereta" d'una "gran temporada", alhora que subratlla que el Llagostera ja fa "anys" que se "supera" amb ascensos consecutius i fites que "ben pocs podien imaginar".

"Encara és possible", afegeix Albert Virgili, màxim realitzador de la plantilla amb 8 gols. "No abaixarem els braços quan no ho hem fet al llarg de la temporada. Però, passi el que passi, hem d'estar orgullosos del que hem aconseguit. Potser ens quedem a les portes, però amb els dies ens adonarem de tot el que hem fet. Aquesta campanya ha estat brutal", assegura el davanter tarragoní.

Alsina també hi diu la seva

No només la plantilla va pronunciar-se respecte a això. També el seu cap de files, Oriol Alsina, va parlar de les possibilitats del seu equip d'acabar entre els quatre primers classificats del seu grup. El tècnic encara hi creu, però admet que les probabilitats que els resultats s'aliïn amb els seus interessos són minses. "Si els rivals del Badalona, Hospitalet i Huracán es juguessin alguna cosa, seria normal que els resultats ens poguessin ajudar. Però ja fa tres setmanes que això no passa. A més, el calendari no ens ha afavorit. Veurem què passa; nosaltres hem fet la feina i la temporada és de matrícula d'honor".