Tavelyn James, Jasmine Lee i Kayla Standish són tres de les "rookies" que estaven fent la pretemporada amb els Minnesota Lynx, actuals campiones de la WNBA, buscant-se un lloc en una plantilla de molt nivell amb estrelles com Maya Moore o Simone Augustine (a l'hivern han jugat a Ros Casares i Spartak de Moscou, respectivament). I cap de les tres ho ha aconseguit. L'equip de Minnesota segueix perfilant l'equip definitiu, l'entrenadora Cheryl Reeve ja només treballa amb catorze jugadores, i allà segueix una gironina de dinou anys que no entén gairebé res del que li diuen, però que continua convencent amb el seu bàsquet. La setmana passada va sorpendre una foto de Ricky Rubio fent de traductor entre Casas i Reeve i ara, a través de la mateixa pàgina web de l'equip, l'entrenadora de les actuals campiones admet que l'idioma, o més ben dit el seu desconeixement de l'anglès, és un dels factors que està obligant Casas a fer un sobresforç. I Reeve ho valora. "És molt valenta. Té 19 anys, no parla anglès i mai ha estat dins de la WNBA. Però ella està aquí".

Casas fa vuit dies que treballa amb l'equip de Minnesota. Altres convidades ja són fora -Tavelyn James, per exemple, era una estrella universitària i ja no segueix al Trainning Camp dels Lynx - i la mateixa Reeve admet que "s'acabi quedant o no, la seva presència serà productiva per a ella". Les actuals campiones de la WNBA seguien Queralt Casas des de fa mesos i, finalment, el passat 29 d'abril el vicepresident executiu, Roger Griffith, li firmava un contracte per provar de fer-se un lloc a la plantilla definitiva de les Lynx en un ambiciós objectiu que, en cas de fer-se realitat, podria ser un gran salt en la carrera d'una jugadora que, a falta de confirmació oficial, la situen al Ros Casares la propera temporada. En bàsquet femení es pot compaginar temporada europea (hivern) i nord-americana (estiu) tal i com han fet les seves ara companyes a la pretemporada de Minnessota: Maya Moore, Seimone Agustine o Taj McWilliams, entre moltes altres.

Acabi com acabi la seva aventura americana, Queralt Casas en treurà profit d'entrenar uns dies a alt nivell en un bàsquet que, segons el segon entrenador del Lynx Jim Petersen, només el sobrepassa en l'aspecte físic. "Serà difícil per a ella mantenir el ritme si no juga més dur físicament", diu Petersen que, tot i això, deixa clar que "m'agrada, és una jugadora interessant". La gironina, que va entrenar uns dies amb l'Uni Girona un cop va haver acabat la seva temporada al Mann Filter de Saragossa, està aprofitant bé l'oportunitat i, de moment, ni els problemes amb l'anglès semblen ser un gran inconvenient: "No he parlat gaire amb ella, per culpa de l'idioma, però tot i que és jove se la veu molt bé jugant", explica una de les veteranes, la pivot Jessica Adair, sobre la que podria ser una de les seves noves companyes en la lluita per tornar a guanyar el títol de campiones a la WNBA.