El Girona ja no té un mecenes al darrere disposat a pagar-ho tot. Els temps en què Josep Delgado es treia de la butxaca els euros que fessin falta per portar fitxatges i més fitxatges de jugadors, tècnics i executius o per assumir el 99% del capital social ja ha passat a la història. Ara els pocs responsables del Girona que queden a Montilivi s'han de buscar la vida per tirar el club endavant i, per això, mentre esperen que l'efecte Salamero els dóni un gran cop de mà amb la permanència a Segona A, han fet passos per aconseguir la "viabilitat del Girona". El vicepresident Salvador Capdevila, després que el president Joaquim Boadas es fes un autèntit embolic per aclarir si el club estava o no en conrcurs de creditors, va ser l'encarregat d'explicar el full de ruta: la situació de concurs presentada fa dies serveix per tenir un roc a la faixa mentre s'aconsegueix reequilibrar el patrimoni a través d'una ampliació de capital d'un milió i mig d'euros (33% del capital social).

"El Consell el que ha fet és anar a una ampliació de capital per intentar equilibrar els números, si això no és possible hi ha el concurs al darrere. El Girona és un societat anònima com qualsevol altra i, per tant, si l'ampliació no és possible el que farà el Girona serà negociar amb tots els creditors com qualsevol altra empresa perquè per això hi ha el concurs", va resumir Salvador Capdevila abans d'afirmar que "el Girona FC no desapareixerà". Per aixecar el concurs de creditors no faria falta arribar a cobrir el total del milió i mig d'euros de l'ampliiació, però sí que el club necessitaria aconseguir-ne un part significativa a més d'acabar de tancar les converses per ajornar els pagaments pendents a Hisenda i Seguretat Social.

La nova política de prudència econòmica que s'han instaurat al Girona, forçada per la pèrdua de Josep Delgado - "aquí hi havia una persona que va posar molt diners sense esperar res a canvi per salvar el club"- s'allargaria també a la temporada vinent, tant a Segona B com a Segona A, amb un "nou pressupost més realista". L'explicació del canvi de mentalitat econòmica va arribar ahir al matí en el trancurs de la presentació de la campanya de promoció per aconseguir el major suport social possible a l'ampliació de capital. Boadas de Quintana, que fins que el va rescatar Capdevila no havia sabut donar cap resposta consistent a la pregunta de si el club estava en concurs de creditors -"això ho hauria de mirar-, sí que tenia més ben estudiat un discurs on es gira completament la política accionarial que el Girona FC havia mantingut fins ara.

"El club també és teu", es el nom d'una campanya amb la qual el Consell d'Administració vol aconseguir que "tots els aficionats del Girona es converteixin en accionistes (per això cada títol val deu euros)" per segons, Boadas de Quintana, "desterrar el mite de la propietat" i aconseguir "la major democratització possible del club, que posa en circulació el 33% del seu capital social". En aquesta línia, i per deixar clar aquesta nova mentalitat més oberta, el Consell d'Administració es va fer ahir enrere de la seva decisió d'augmentar a 150 el nombre d'accions necessàries per tenir "veu i vot" en les juntes d'accionistes. "Ens ho havien demanat molts accionistes i, cal recordar que els estatuts marquen que hagin de ser tres accions, però ara ho baixarem a només una i amb un sol títol tots els accionistes podran tenir veu i vot". "El Girona ha de ser de tots els gironins", reiterava l'actual president, que va explicar les promocions que es faran per vendre la major quantitat d'accions possibles a 10 euros cadascuna. "L'altre cop eren de 500 euros, però ara, tenint en compte la situació actual, creiem que a 10 augmentarem la massa crítica per fer un Girona molt més participatiu i que tothom se'l senti seu". Entre aquestes accions hi ha el fet de regalar entrades per a la gent que compri accions, per al següent partit o pel que resta de temporada (en funció de la quantitat) o la possibilitat d'entrar en sortejos de lots de vins, camisetes oficials del primer equip, bicicletes de muntanya o d'abonaments de tribuna. Segons Boadas de Quintana en els dos últims dies s'havien venut "800 accions" i això el fa ser optimista respecte al procés d'ampliació.