El pilot espanyol Fernando Alonso (Ferrari) ha donat un cop de geni en la jornada de classificació del GP d'Espanya i ha finalitzat amb el tercer millor temps de la jornada de classificació per confeccionar la graella de sortida demà en el Circuit de Catalunya.

Si hi havia algun dubte, i ha quedat clar que el Ferrari n'ha generat molts aquest cap de setmana, Alonso ha admès que amb les millores que s'han provat i que han donat bon rendiment, el podi demà en la cinquena carrera de la temporada podria ser assolible.

Sembla que la jornada d'ahir ha quedat en només un malson, després que al matí el seu cotxe amb durs fes el millor temps i a la tarda amb les gomes toves el Ferrari mostrés un comportament gens competitiu, atenent als temps que va reflectir.

Lluny de tirar la tovallola, Alonso va advertir que estava en un camí ascendent, possiblement no tan embalat com alguns mitjans han reflectit, i que ell ha entès que aquestes expectatives no s'ajusten a la realitat.

Sigui quin sigui el discurs d'ahir, el relatat després de la jornada de classificació d'avui ha estat molt més animós, com així ha reconegut el mateix Alonso, qui avui ha anat ràpid de veritat amb els tous i que en la Q3 només s'ha vist superat per un especialista en la matèria, com és Lewis Hamilton (McLaren), qui aquesta temporada no s'ha perdut cap de les cinc lluites per fer-se amb la 'pole', i per Pastor Maldonado (Williams).

No debades, el britànic ha aconseguit ja tres 'poles' aquesta temporada mentre que en les dues altres es va quedar a escasses dècimes en la segona posició.

El cotxe de Hamilton va com un tret, però momentàniament només el seu, perquè el del seu company Jenson Button avui no ha donat per més i s'ha quedat fora de la Q3, la qual cosa el portarà demà a sortir en la lleonera del grup intermedi, a la mateixa sisena fila que un enfadat Mark Webber (Red Bull), qui no ha entès per què el seu equip no el va deixar fer una volta més, la qual cosa el va condemnar a quedar eliminat a la Q2.

Entre Hamilton i Alonso, sortirà segon, encara que per la part bruta de la pista, el veneçolà Pastor Maldonado (Williams), qui amb aquest triomf parcial en la jornada de classificació li ha donat l'alegria més gran que podria rebre el seu patró, el llegendari Frank Williams, el dia del seu 70è aniversari.

Maldonado va arribar a Barcelona no gaire convençut que les jornades d'entrenaments en Mugello haguessin servit per a alguna cosa en la carrera de Barcelona, i quedava a càrrec de com evolucionessin els ajustos que anaven a afegir al seu cotxe. Ahir no va tenir una gran jornada, però aquest matí va signar el millor temps en la tercera tanda de lliures, darrere de Sebastian Vettel, i en la Q3 es va sortir amb una actuació estel·lar.

El veneçolà fa un pas en gran i insereix en el seu currículum aquest segon lloc en una jornada de classificació, que enterra el millor registre que fins aleshores havia signat en aquest capítol, quan va acabar setè l'any passat en la classificació de dissabte en el GP de Gran Bretanya.

La jornada d'entrenaments i classificacions del GP d'Espanya ha tornat a confirmar l'excel·lent estat de forma en el qual es troben els dos Lotus, un d'ells, el del francès Romain Grosjean, en la segona fila juntament Alonso; Kimi Räikkönen sortirà just en la fila de darrere, amb el mexicà Sergio 'Txec' Pérez (Sauber) al costat, però partint aquest pel costat brut de la pista.

D'una altra banda, l'estratègia de Red Bull ha resultat molt estranya, quan a Mark Webber el seu equip li ha donat per bo el temps en el Q2 i no l'ha deixat sortir a fer una volta més, i quan Sebastian Vettel ha decidit no participar en la Q3.

A l'australià, el temps suposadament necessari per passar de la Q2 a la Q3 va resultar ser insuficient i es va quedar sense poder lluitar per la 'pole', la qual cosa l'ha condemnat a la sisena fila, en la que haurà d'intentar una bona sortida, igual que Jenson Button, que partirà just al costat, després que el seu McLaren mostrés un comportament inferior a l'exhibit ahir.

Més sensata ha semblat l'estratègia adoptada en el cas de Vettel, qui ha preferit no desgastar les gomes toves, davant la creença que no podia fer gaire cosa més en la Q3, i demà podrà arrencar en la carrera amb pneumàtics durs en no haver marcat temps en l'última sessió.

L'espanyol Pedro Martinez de la Rosa (HRT) no ha pogut passar de la Q1 i el seu company Narain Karthikeyan, malgrat no haver entrat en el temps mínim per córrer demà la carrera, res apunta a que la FIA li impedeixi estar a la graella de sortida.